El disc nou de Love of Lesbian podria haver estat escrit en plena pandèmia. Però no. Tot i que moltes de les lletres sonin profètiques, ‘V.E.H.N’ es va forjar molt abans que respiressim amb mascareta. De fet, la crisi sanitària va obligar a endarrerir-ne la gravació i, per tant, també a posposar-ne el llançament fins al 2021. El títol és l’acrònim de ‘Viaje épico hacia la nada’, una cançó de comiat a un amic que obre un àlbum introspectiu i amb certa dosi de tristesa però que també incita al moviment, a fer passos endavant i travessar la tempesta, amb moments de solitud com els que recentment s’han viscut a moltes finestres i balcons.

Hi ha temes com ‘Crisálida’ que sembla que parli d’un confinament quan en realitat està parlant d’una autoreclusió””
Santi Balmes

12 cançons que avancen cap a l’esperança entre les quals hi ha injeccions d’energia com ‘Eterna revolución’ o ‘Los irrompibles’, reflexions planetàries com ‘El mundo’ i interplanetàries com ‘Cosmos (Antisistema solar)‘ a més de dolenteries com ‘Catalonia bondage’ en col·laboració amb Cristina Martínez d’El Columpio Asesino. Tot i que la col·laboració que més temps feia que es gestava és la d’Enrique Bunbury, per a qui han compost a mida ‘El sur’.

El primer gran concert de la pandèmia

‘V.E.H.N’ arriba poques setmanes després que la banda protagonitzés el primer concert multitudinari que se celebrava a Europa des que va esclatar la crisi de la covid-19. Love of Lesbian va pujar a l’escenari del Palau Sant Jordi per actuar davant de prop de 5.000 persones.

Allò trascendia un concert normal, sabíem que estàvem d’alguna manera representant tot el sector cultural””
Santi Balmes

Va ser un concert com els d’abans, amb mascareta FFP2 però sense distància de seguretat, en què els assistents van passar per un cribratge massiu amb tests d’antígens. En el seguiment posterior a l’actuació, els investigadors han detectat només sis positius, quatre dels quals descarten que es contagiessis dins del recinte. Amb aquestes dades, els experts conclouen que no hi ha hagut supertransmissió arran de l’esdeveniment, un fet que obre un camí per a la continuïtat de la música en directe.

Gira 2021

Amb la vista posada en poder repetir grans concerts en un futur proper, la gira de ‘V.E.H.N’ arrenca per Espanya en un format més reduït que la banda portarà a Barcelona amb una doble data al festival Grec (29 i 30 de maig) i amb cita també al Festival Jardins de Pedralbes el 3 de juny. L’objectiu, però, és fer el salt als EUA el 2022 en cas que ja estiguin normalitzats els desplaçaments internacionals.