La gastronomia també pot ser gaudida en forma de llibre. I un llibre sempre és un bon regal, també per Nadal. Repassem 10 llibres gastronòmics que pots posar a la llista de Reis o et poden servir com a inspiració a l’hora de regalar, perquè n’hi ha amb continguts adaptats a tot tipus de paladars.

1

‘Pizzas para llevar’

Rie Yasui i Jérôme Quilbeuf. Planeta Gastro, 2019

Rie Yasui i Jerome Quilbeuf han publicat ‘Pizzas para llevar’, per recollir les receptes d’autor que serveixen a la pizzeria Nonna Maria, a l’avinguda de Sarrià.

2

‘#DiVinament’

Meritxell Falgueras. Larousse, 2020

Meritxell Falgueras ha publicat aquest any ‘#DiVinament’, un llibre en el que ens convida a aprendre de vins amb els cinc sentits. I sap del que parla, perquè la sommelier i comunicadora barcelonina és la cinquena generació familiar del celler de Gelida, que enguany celebra el seu 125è aniversari al barri de Sants.

DiVinament Meritxell Falgueras

3

‘Vinos. Del mercado a la cata’ (vol. III)

Bullipedia, 2019

Els amants del vi també us podeu rascar la butxaca i recuperar el tercer volum del “sapiens” del Vi, que es publica en el marc de la col·lecció de llibres enciclopèdics d’elBulli. Aquest volum tracta dels secrets dels mercats de compravenda de vins.

4

‘Colmados de Barcelona: historia de una revolución comestible’

Inés Butrón. Sd·edicions, 2019

Una manera original de descobrir Barcelona és a través de les seves adrogueries, “colmados” i botigues d’ultramarins. Aquest llibre ens transporta a través dela història d’aquests establiments plens de menjar local i productes vinguts d’ultramar, refinats, gurmet, el que ara en diríem delicadeses.

5

‘Formatgeries artesanes de Catalunya’

Ramon Roset i Morera. Cossetània Edicions, 2019

Una guia dels formatges artesans que s’elaboren actualment a Catalunya que destaca també la història humana i la filosofia de vida que hi ha al darrere de cada obrador.

6

‘Fonda a fonda per Catalunya’

Josep Arqués i Enric Aulí. Cossetània Edicions, 2019

Hi trobareu un recorregut gastronòmic per 33 establiments tradicionals dedicats a la restauració, coneguts antigament com fondes, que ens permeten recuperar la nostra cuina de sempre a través de plats que es basen en productes propers.

7

‘Family Run Restaurants de gestió familiar’

Family Run Restaurants, 2019

Sota la marca Family Run Restaurants, el restaurador establert a Londres Peter Staples ha autoeditat una guia de restaurants regentats per famílies de Catalunya.

8

‘Oishii’

Roger Ortuño Flamerich. Satori, 2019

Roger Ortuño, creador del famosíssim web Comerjapones.com i superexepert en cuina nipona ha publicat ‘Oishii. Diccionario ilustrado de gastronomía japonesa’.

9

‘Hideki’

Hideki Matsuhisa. Planeta Gastro, 2019

Explica la cuina del xef japonès més reconegut de Barcelona, Hideki Matsuisha, xef del restaurant amb estrella Koy Shunka.

10

‘La volta a Catalunya en 50 vins’

Àngel Garcia Petit. Larousse, 2018

‘La volta a Catalunya en 50 vins’ és un llibre de l’any 2018, però ens servirà per recordar el seu autor, l’amic i erudit Àngel Garcia Petit, que ens va deixar inesperadament el 6 de desembre.