A la recerca de llibres feministes per Sant Jordi? Són moltes les opcions de trobar llibres amb protagonisme per als drets de les dones. És per això que l”Àrtic’ més feminista us proposa 8 llibres per aquest Sant Jordi.

Esther Vivas. Capitan Swing / Ara llibres, 2019

Un llibre que parla de temes invisibles com la infertilitat, l’embaràs, la pèrdua gestacional, el part, la violència obstètrica, la lactància o el negoci del biberó. Una mirada feminista i desobedient a la maternitat.

  • ‘Simone de Beauvoir. Del sexo al género’

Cristina Sánchez Muñoz. Shackleton books, 2019

Un llibre que ens permet conèixer i aprofundir en la figura de Simone de Beauvoir, una de les grans veus europees del s. XX. Una pensadora imprescindible per entendre el desenvolupament de la filosofia contemporània en general i del feminisme en particular.

  • ‘Calamandia. El viaje femenino a la felicidad’

Pilar García de Leániz. Oberon Libros, 2019

Un llibre il·lustrat que pretén que arribem a l’estat òptim de pau mental i que visquem cada dia plenes d’energia positiva. Un total de 47 “receptes” per aprendre a reservar temps per a nosaltres; perquè si ens sentim bé, tot el que ens envolta també estarà bé.

  • ‘Feminismo. Una guía ilustrada’

Cathia Jenainati i Judy Groves. Editorial Tecnos, 2019

Un llibre sobre els orígens i l’evolució del feminisme que explica les idees fonamentals, tant socials com polítiques i literàries que han servit per donar forma al nostre pensament sobre l’estatus de les dones. Ens explica els canvis principals que han afectat les vides de les dones des del s. XVII fins avui, mostrant com el feminisme ha reconfigurat el món tant per a les dones com per als homes.

  • ‘Machistadas’

Rocío Vidal. Editorial Plan B, 2019

‘Machistadas’ és un recull dels micromasclismes que sorgeixen a la família, a la feina, al sexe o, fins i tot, entre els mateixos homes. És un còmic sobre la nostra pròpia misèria en un sistema desigual que pretén fer-nos veure les coses des d’una altra òptica per intentar trencar amb una estructura de gènere i fer-nos pensar en com som per poder reconstruir-nos.

  • ‘Como tú’

Coordinat per Fernando Marías. Anaya, 2019

La igualtat entre homes i dones no existeix a la societat actual; és una carència inacceptable que reclama solucions que han de sorgir de l’educació. Aquest és el nexe comú dels 20 relats (acompanyats cadascun per una il·lustració) compromesos amb la igualtat i dirigits als joves lectors que formen aquest recull.

  • ‘Chicas cañeras’

Julie van Grol. Editorial Oberon, 2019

Un llibre d’art que destaca les fites i missatges de més de 100 “dones canyeres” (científiques, artistes, atletes, escriptores, activistes, poetes, actrius, etc.), amb activitats artístiques i exercicis d’escriptura per deixar volar la creativitat i per trobar la teva pròpia veu.

  • ‘Pioneras. Mujeres que abrieron camino’

Espido Freire. Anaya, 2019

Un llibre que permet descobrir les vides de 20 dones admirables. Algunes avançades al seu temps, d’altres que destaquen a la seva professió i moltes que ajuden a altres dones a obrir-se pas. Totes elles, dones que han estat pioneres i que han contribuït a la lluita entre homes i dones.