Little Richard

Richard Wayne Penniman, o com el coneixem tots, Little Richard, va morir el 9 de maig passat als 87 anys a conseqüència d’un càncer d’ossos. Considerat un dels pares del rock-and-roll, als seus principis va haver d’enfrontar-se en una societat que el marginava per ser negre i homosexual, cosa que li va provocar seriosos problemes d’identitat que el van dur, en alguna ocasió, a realitzar declaracions homòfobes. Influït per la música blues i el gòspel, la seva carrera es va veure marcada per les seves successives retirades, en què es va dedicar a ser ministre d’una església. Però més enllà d’una vida accidentada, Little Richard serà recordat com un dels grans noms dels inicis del rock, que va inspirar altres músics com els Rolling Stones o els Beatles, un dels grans artistes del segle XX i l’intèrpret de grans cançons que formen part del paisatge musical dels EUA.

Els grans èxits de Little Richard

‘Tutti Frutti’ (1955)

El primer gran èxit de Little Richard, als inicis de la seva carrera, i potser la seva cançó més famosa. Considerada un dels primers estàndards del rock-and-roll.

‘Rip it up’ (1956)

Un altre èxit de Little Richard, que va versionar més tard Elvis Presley o Buddy Holly.

‘Long tall Sally’ (1956)

Un any més tard de l’èxit de ‘Tutti frutti’, Little Richard s’enfilava al primer lloc de la llista dels més venuts en rhythm-and-blues amb ‘Long tall Sally’. Els Beatles la van tocar en els seus concerts des dels seus inicis.

‘Slippin’ and Slidin” (1956)

Tot i que la cançó la va compondre inicialment Al Rollins, amb el títol d”I got the blues for you’, Little Richard la va reinterpretar i li va canviar el nom.

‘Good Golly, Miss Molly’ (1957)

A partir d’una lletra de Jimmy Penick i d’un solo de piano d’Ike Turner, va néixer aquesta cançó que Little Richard va publicar el 1957 i va recuperar en discos posteriors.

‘Lucille’ (1957)

L’últim número 1 de Little Richard és una cançó que, per ritme, s’anticipava els anys 60. Un dels seus grans títols, versionat per innombrables artistes.

‘Jenny, Jenny’ (1957)

Un altre exemple de l’època més fructífera de Little Richard pertany al disc ‘Here’s Little Richard’, el seu treball més important.

‘Keep a-knockin” (1957)

La cançó ja era un clàssic de la música popular nord-americana quan la va agafar Little Richard i la va convertir en un dels seus grans èxits dels 50.

‘Hey-Hey-Hey-Hey’ (1958)

Escrita com un medley que acompanyava la cançó ‘Kansas city’, va ser un dels seus darrers èxits abans de la dècada dels 60.

‘Great gosh’ a’mighty!’ (1986)

Al film ‘Un loco suelto en Hollywood’ (1986) Little Richard va fer-hi un paper i va compondre aquesta cançó, que va formar part de la seva banda sonora i del disc “Lifetime friends”, amb què va recuperar una part de la popularitat que havia perdut amb el temps.