Els dies 11, 12 i 13 de maig va tenir lloc la tercera edició de la Fira Literal a la Fabra i Coats de Sant Andreu. Tot i la pluja, la fira es va consolidar en nombre de públic (més de 10.000 persones aquest any), nombre de conferències, presentacions, activitats infantils i concerts.

 

Aquests van ser els caps de cartell que han revolucionat la fira amb les seves idees més radicals!

 

MIREYA ANDRADE – Dissabte, 12, a les 19 h

De la selva, a les negociacions per la pau a Colòmbia

Mireya Andrade és una exguerrillera de les FARC. Va néixer a Miranda, Cauca, i fa més de 27 anys que està a la guerrilla. Va estar gairebé un any a l’Havana (negociacions del procés de pau a Colòmbia) com a integrant de la subcomissió de gènere i la subcomissió tècnica, i ara és l’encarregada, al costat de cinc companyes més, d’implementar el mandat del MMV a l’occident del país .

 

ELAINE BROWN –  Diumenge, 13, a les 19 h

La dona que va dirigir el Black Panther Party

Elaine Brown (1943) va ser militant i presidenta del Black Panther Party (BPP) i es considera una figura clau en el pensament revolucionari negre dels Estats Units. Cantant, escriptora i conferenciant, ha dedicat i dedica la seva vida a la política i l’activisme.

 

LEO BASSI

‘El último bufón’

Quan Bassi va veure unes pel·lícules del seu besavi, el pallasso Giorgio Bassi, i del seu germà, gravats per Lumière, va comprendre que la força del bufó radica en el fet de saber jugar amb l’extravagància i situar-se per sobre de les converses, en una societat molt formal i estructurada. Leo Bassi, revolucionari de la pista, ha estat inspirat pel mateix esperit llibertari que movia els seus avantpassats. Ara, dedica aquesta obra a les noves generacions que es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del poder, amb l’esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels bufons puguin ser inspiradores en aquests temps confusos.