5

‘America’

Erick Stoll i Chase Whiteside, 2018

Aquesta és la inspiradora i emotiva història de tres germans mal avinguts que han de tenir cura d’América, la seva carismàtica àvia de 93 anys. Ocupar-se de les necessitats quotidianes de la dona els obligarà a afrontar l’abisme que separa els anhels adolescents de les responsabilitats dels adults. ‘America’, filmada amb afecte i lucidesa al llarg de tres anys, és el retrat íntim d’una família traslladat al gran llenç cinematogràfic. Una història càlida i commovedora sobre els vincles familiars.

Dimecres 14, 19.30 h al Teatre CCCB (presentada per Erick Stoll i Chase Whiteside)

Dissabte 17, 20 h al Teatre CCCB

4

‘Our new president’

Maxim Pozdorovkin, 2018

‘Our new president’ explica l’elecció de Donald Trump des de la perspectiva de la propaganda russa. Tal com mostra aquest relat esfereïdor i alhora hilarant, el tractament que es va fer a Rússia de les eleccions de 2016 delata un imperi de notícies falses com a tàctica de la guerra informativa contemporània.

Dimarts 13, 21.30 h al Teatre CCCB

Divendres 16, 21.45 h al Teatre CCCB

3

‘La casa lobo’

Joaquín Cociña i Cristóbal León, 2018

La María és una noia que busca refugi després d’escapar-se d’una secta de religiosos alemanys a Xile. I el troba en una casa on la reben dos porcs, els seus únics habitants. Però els animals aviat comencen a transformar-se en persones i la casa va reaccionant als sentiments de la jove, tornant-se una mena de malson. ‘La casa lobo’ és una obra d’animació en stop-motion d’una gran creativitat, un conte de fades que s’inspira en el folklore però també en el famós cas de la xilena Colonia Dignidad.

Dijous 15, 20 h al Teatre CCCB

Dissabte 17, 16.30 h al Teatre CCCB

2

‘Teatro de guerra’

Lola Arias, 2018

El 1982, el Regne Unit i l’Argentina es van enfrontar a causa de les Malvines. L’exèrcit britànic va guanyar la guerra, després que es perdessin 1.000 vides entre tots dos països. ‘Teatro de Guerra’ salta de la realitat a la ficció i de l’espontaneïtat a l’actuació per parlar de sis veterans de guerra que es van ajuntar per fer una pel·lícula. I en el procés explora com convertir un soldat en actor, com transformar les experiències bèl·liques en una història i com mostrar els efectes col·laterals de la guerra.

Dimarts 13, 18 h al Teatre CCCB

Divendres 16, 20 h al Teatre CCCB

1

‘Trote’

Xacio Baño, 2018

La Carme viu en un poble de les muntanyes de la Galícia interior amb el seu pare, Ramón, amb qui gairebé no es comunica. I tot i que necessita fugir d’aquell ambient opressiu, les circumstàncies sempre han estat complicades. Trotar. Escapar-se. La pel·lícula transcorre durant el cap de setmana en què se celebra la Rapa das bestas, una lluita ancestral entre l’home i el cavall. Mentre el poble es prepara per a la festa arriba en Luis, el germà de la Carme, per passar-hi uns dies amb la seva parella, la María. ‘Trote’ reflecteix el conflicte entre instint i raó.

Dimarts 13, 19.30 h al Teatre CCCB

Divendres 16, 18 h al Teatre CCCB