‘Campeones’ és la nova pel·lícula del director Javier Fesser, un madrileny bregat en el món publicitari que en la pantalla petita pot presumir d’haver aconseguit que el cuiner Karlos Arguiñano trobés un pis a la ‘13 Rue del Percebe’ o que Iker Casillas se sentís segur pujant en un taxi.

Però el cinema ha estat sempre la passió d’aquest madrileny que, el 1992, va decidir fundar la productora Películas Pendelton amb Luis Manso per treure el cap en la indústria cinematogràfica i, de pas, ficar un peu en la catifa vermella dels Oscar amb el curt ‘Binta y la gran idea’ i dels Goya amb el debut ‘Aquel ritmillo’.

AQUEL RITMILLO

Un primer curtmetratge que ja contenia un dels elements més característics de la seva filmografia: l’humor surrealista. Un tret que comparteix amb el seu germà de sang i de Gomaespuma Guillermo, amb qui va coescriure la comèdia absurda ‘El milagro de P.Tinto’, camp de proves per fer realitat un somni: donar vida als personatges més cèlebres de Francisco Ibáñez: Mortadel·lo i Filemó.

MORTADEL·LO I FILEMÓ

Les aventures dels dos agents de la TIA van rebentar la taquilla aquell 2003 però, malgrat l’èxit, alguns van criticar la decisió de dotar de carn i ossos aquests emblemàtics personatges. Per això, 11 anys després, es va rescabalar amb ‘Mortadel·lo i Filemó contra Jimmy el Catxondo’, rodada amb animació 3D.

MORTADEL·LO I FILEMÓ CONTRA JIMMY EL CATXONDO

Però l’humor no és l’únic gènere que ha portat alegries a Javier Fesser, de fet, la seva incursió en el drama va obtenir sis Goyas.

CAMINO

Inspirada en fets reals, ‘Camino’ és la pel·lícula més reconeguda, i també controvertida, pel seu punt de vista sobre el funcionament de l’Opus Dei. 10 anys després d’aquella història intensa, el director recupera el tema de la malaltia però des d’un prisma bastant més còmic amb la pel·lícula ‘Campeones’.

CAMPEONES

Javier Gutiérrez interpreta un preparador de bàsquet que es veu abocat a entrenar un equip format per persones amb diversos tipus de discapacitat mental. I a partir d’aquí, tota mena de situacions delirants, que ja us esperen als cinemes de la ciutat.