La Sala MAC del Mercat de les Flors es transforma durant el festival Sâlmon en un plató de televisió i escenari performatiu on conviuen creadors i espectadors. Dissabte, l’equip del festival dialogarà amb la programació del plató, focalitzant la mirada en les transicions tècniques com una seqüència de moviment. La jornada seran cinc hores de programació ininterrompuda que es podran seguir, en bona part per betevé, entre les 17.30 i les 19.30 h.

Els espectacles que betevé emetrà en directe dissabte, 20 de febrer, formen part de tres de les seccions del festival: Sorollar, intervencions sonores en directe amb diferents músics convidats; Versions, presentacions performatives adaptades especialment per al plató i Art Tape.

Els espectacles de dissabte, 20 de febrer, que es podran seguir per betevé són els següents:

  • ‘Depueblo’ és el debut musical d’Isabel Do Diego. Un folklore auster i brutalista generat pel diàleg entre un cos ritual i un cos protèsic. Un hàbitat sonor en què coexistiran els éssers vius i les màquines (secció Sorollar).
  • Vicente Arlandis presenta la performance ‘El esfuerzo constante de ganarse la vida’. Un espectacle en què l’artista explica el que pensa de la disciplina, de la feina de ballarí i del segrest del nostre temps (secció Versions).
  • Norberto Llopis posa la seva obra en joc com a matèria de producció dins del context del que seria la realització en un plató televisiu. Per fer-ho, escollirà i traduirà al llenguatge d’un plató alguns fragments d’una peça de l’any 2014, ‘All things; Archeology of a space object’, reconvertint-la en ‘All things’ (un fragment). A través de la realització en directe de la imatge i el so, amb els recursos que aquest context pot posar al servei del moviment en vídeo, es pretén també fer una mena d’homenatge al videodansa dels anys 90. (secció Art Tape).
D’esquerra a dreta, imatges dels espectacles d’Isabel Do Diego, Norberto Llopis i Vicente Arlandis

A més a més, la jornada disposarà d’altres esdeveniments que es podran veure només en directe des del Mercat de les Flors. Íngrid Guardiola, Guillem Mont de Palol, Marta Echaves, Olga Mesa, Roger Peláez o Quim Pujol també seran presents a la programació del dia 20.