Ioga a la Fundacio Miro

Els divendres i dissabtes dels mesos de juliol, setembre i octubre, la Fundació Joan Miró acull les sessions de Ioga a la Miró, un cicle accessible per a tothom que vol explorar noves formes d’interrelació entre l’art de Joan Miró i el ioga. Amb aquest projecte es volen explorar noves formes d’interrelació entre l’art i el ioga, evidenciant la convivència dels seus valors i del seu potencial per acompanyar les persones en el viatge de l’autoconeixement a través de l’observació i la pràctica meditativa.

L’interès de Miró pel taoisme i la influència de la filosofia zen són presents en la seva obra i la seva manera d’entendre el món. Tenint en compte aquesta vessant espiritual molt rellevant de l’artista, la fundació proposa aquestes sessions dividides en dues parts. Mentre que la primera introdueix als participants a la Col·lecció Joan Miró, la segona consta d’una sèrie d’àssanes, o postures de ioga, dirigides per un professor de YogaOne by DiR al Pati Nord de la Fundació. La col·laboració entre les dues institucions s’estendrà amb la celebració del Global Yoga Congress els dies 11, 12 i 13 de setembre. Enguany la Fundació Joan Miró acollirà l’edició barcelonina d’aquesta trobada internacional de referència en el món professional del ioga.

Un estiu de Ioga a la Miró

Les sessions s’oferiran divendres i dissabtes, de 18.30 a 20.30 h, els mesos de juliol, setembre i octubre del 2020. Cada setmana es programaran dues sessions dedicades a cadascun d’aquests nivells de consciència i a l’obra de Miró que el representa:

  • 10 i 11 de juliol: Consciència de la matèria, a partir de l’obra ‘Mont-roig, l’església i el poble’, 1919
  • 17 i 18 de juliol: Consciència creativa, a partir de l’obra ‘Dona i ocells a punta de dia’, 1946
  • 24 i 25 de juliol: Consciència vital, a partir de l’obra ‘L’or de l’atzur’, 1967
  • 31 de juliol i 1 d’agost: Consciència d’unitat, a partir de l’obra ‘L’ala de l’alosa aureolada pel blau d’or arriba al cor de la rosella’, 1967
  • 4 i 5 de setembre: Consciència d’observació, a partir de l’obra ‘Autoretrat’, 1937-60
  • 18 i 19 de setembre: Consciència comunicativa, a partir de l’obra ‘El cel entreobert ens torna l’esperança’, 1954
  • 25 i 26 de setembre: Consciència absoluta, a partir de l’obra ‘Pintura de fons blanc per a la cel·la d’un solitari’, 1968