Com relacionar la dansa, la imatge i la tecnologia? És la pregunta que la realitzadora i videoartista Núria Font va respondre una vegada i una altra al llarg de la seva vida i que, un any després de la seva mort, s’ha tornat a formular en forma d’homenatge. Aquest cap de setmana, el Mercat de les Flors ha celebrat una edició especial d’IDN (imatge, dansa i nous formats), un festival que, sota la direcció de Font, ha servit de plataforma a aquelles propostes que busquen construir ponts entre el cos i la màquina.

‘Piano & dancer’

L’institut Stocos ha presentat a IDN Plus el seu duo interactiu entre una ballarina i un piano mecànic. La tecnologia que fa possible aquest espectacle transforma els moviments de la dansa en estructures sonores. L’instrument tradueix a temps real les qualitats expressives de la dansa a mesura que la intèrpret va component una partitura única a cada funció.

‘VR_I’

Per primera vegada, un coreògraf combina realitat virtual immersiva i dansa en una obra en què els espectadors, projectats en forma d’avatar, viuen una experiència sensorial inèdita. Gilles Jobin proposa en aquesta peça un joc d’escales creat en col·laboració amb la fundació suïssa Artanim i en què el públic interacciona amb ballarins gegants i diminuts.