El congrés de videojocs Gamelab, que se celebra a Barcelona des de l’any 2011, ha anunciat que arran de la crisi del coronavirus farà aquesta edició de manera virtual i oberta al gran públic. Es dirà Gamelab Live i l’essència de la trobada serà la mateixa: seminaris, tallers, xerrades i col·loquis amb professionals del sector, investigadors, creadors i empresaris, tant nacionals com internacionals.

Inscripcions

La inscripció ja es pot fer a través del web www.gamelab.es i és gratuïta per a la majoria de conferències. S’oferiran tres tipus de passis, el general, que permet l’accés a les principals xerrades; el professional, que donarà accés a continguts i activitats exclusius, a fer “networking” i també dret a vot en els premis Gamelab; i el passi negoci, que, a més de tot l’anterior, permetrà interactuar amb alguns dels convidats.

“L’objectiu és mostrar el suport a la indústria i als amants de l’oci digital que han donat suport a aquesta cita al llarg de la seva història, per tornar a Barcelona amb més força si cap, en la propera edició.”

Convidats

Alguns dels ponents d’aquesta edició són, Charlie Cleveland, Kate Edwards, Minh Le, Tim Willits i Shawn Layden. Layden és una figura clau en l’èxit mundial de la consola PlayStation de Sony, encarregat de liderar el seu programari. Ha participat en el disseny de jocs com Horizon zero dawn, The last guardian, Uncharted, GT sport o God of war. Un altre nom important és el de Minh Le, considerat un dels millors desenvolupadors de tots els temps. Al costat de Jess Cliffe va dissenyar el joc Counter-Strike, un dels “shooters” més influents en la història d’aquest gènere. Tim Willits, de la seva banda, és el director creatiu de Saber Interactive, que disposa de títols com World war Z, la franquícia NBA playgrounds i SnowRunner.

Conferència Gamelab 2015

 

També destaca la presència de Mike Pondsmith, creador de l’univers de jocs Cyberpunk. Dissenyador de videojocs, jocs de rol i de taula aquest gurú dels videojocs és fundador de l’editorial R. Talsorian Games. És l’autor de la ideaa original d’un dels jocs més esperats de l’any, ‘Cyberpunk 2077’, que sortirà al setembre i que té l’actor Keanu Reeves com un dels seus personatges. També té altres títols com Mekton, Castle Falkenstein o diverses ínies de Dragones y Mazmorras.

Un altre dels convidats és el cineasta Jordan Vogt-Roberts, que prepara l’adaptació a la gran pantalla de Metal Gear Solid, una saga amb més de 40 milions de còpies venudes a tot el món. Sony Pictures va apostar per aquest director, que va aconseguir 500 milions de dòlars amb la seva pel·lícula Kong: Skull Island.

També està convidada Kate Edwards, directora executiva del Global Game Jam, un esdeveniment mundial que cada any mobilitza tota la comunitat de desenvolupadors. A més, és pionera en la culturització de continguts per a la indústria del videojoc, és a dir, l’adaptació del joc a altres cultures. Charlie Cleveland, fundador de l’estudi Unknown Worlds, també participarà en el Gamelab Live. Té jocs com Subnautica, que ha venut més de cinc milions d’unitats, o Natural Selection, que ha captat l’atenció del públic.

Altres grans noms són American McGee (Doom, Quake o American McGee’s Alice), Ilkka Paananen (Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach, Clash Royale o Brawl Stars), Tracy Fullerton (The Night Journey, Walden), Ian Livingstone (Lara Croft:Tomb Raider), Richard Lemarchand (Uncharted, Gex i Soul reaver), Álvaro Azofra (Kingdom rush), Ian Dallas (What remains of Edith Finch), Sebastien Borget (The sandbox), Máximo Cavazzani (Apalabrados), Daniel Sánchez Crespo (Invizimals) o Tim Schafer (Maniac Mansion, The Secret of Monkey Island).

Punt de trobada

El sector del videojoc fa anys que està en auge a Catalunya i la indústria creix en nombre d’empreses, ocupació i facturació. Per això, aquesta fira de desenvolupadors de lleure digital és un punt de trobada per als creadors, estudis, executius i inversors de casa nostra al voltant de les tendències que marca el mercat, així com un lloc per presentar projectes i anticipar formats de futur.

En anys anteriors hi han participat creadors de renom com Shigeru Miyamoto (Super Mario Bros, The legend of Zelda), Hideo Kojima (Metal gear, Snatcher), Jade Raymond (Assassin’s creed, Splinter cell), Toru Iwatani (Pac-man), Shinji Mikami (Resident evil), Jordan Mechner (Prince of Persia) o Mike Sepso, referent mundial dels esports electrònics.

El congrés també mantindrà el lliurament dels Premis Nacionals a la Indústria del Videojoc, que reconeixerà els projectes més destacats desenvolupats per estudis i professionals a Espanya durant l’any passat.