La setmana passada es va celebrar la 49ena trobada del Fòrum Econòmic Mundial a Davos. Més de 2.300 assistents d’empreses, governs i universitats es van trobar per parlar de la Globalització 4.0. I, atenció, va haver-hi un número que va destacar especialment: el 2030.

Per què s’ha parlat de l’any 2030?

Perquè és l’any en què serem a tocar d’una Intel·ligència Artificial General, aquella capaç de realitzar qualsevol tasca cognitiva humana. Perquè serà l’any de la 5a Revolució Industrial, que ens donarà les eines per afrontar els reptes globals, entre ells el canvi climàtic. Perquè serà l’any en què tothom estarà connectat. Perquè serà l’any en què els beneficis de la tecnologia arribaran a tothom i així haurem acabat amb les desigualtats. I perquè el 2030 és també la constatació de que hem retardat deu anys (un cop més) els propòsits que teníem pel 2020.

Les 5 conferències imprescindibles del Fòrum Econòmic Mundial de Davos

 

Sir David Attenborough

Va fer el discurs inaugural advertint del canvi climàtic i de com els éssers humans estem acabant amb moltes espècies.

Jane Goodall

La naturalista britànica especialista en primats i ximpanzés va explicar tot el que havia après en la seva trajectòria i va destacar que el concepte de cultura no és exclusiu dels humans.

Tim Berners-Lee

El creador de la www. l’any 1989 està molt enfadat amb el que hem convertit la web, amb el mal ús que les empreses fan de les nostres dades i amb com de malament utilitzem les xarxes socials. Va comentar que la web s’ha tornat un motor de desigualtat i divisió utilitzat per forces poderoses que l’utilitzen pel seu interès.

Eyal Weizman

El Professor Eyal Weizman de la Universitat de Londres utilitza tècniques d’arquitectura forènsica, d’animació per ordinador i d’intel·ligència artificial per identificar els autors de bombardejos a Gaza. Si només podeu veure una conferència, que sigui aquesta!

Greta Thunberg

La Greta Thunberg és una activista danesa de 15 anys va fer callar Davos amb el seu discurs en favor d’una consciència global per salvar el planeta.