Flamencat

Ja fa uns quants anys que la programació del festival Guitar BCN inclou un cicle de concerts de flamenc, el Flamencat. Aquest cicle pretén fer ressò del moment dinàmic que viu l’escena catalana del flamenc, amb valors emergents que viuen a Catalunya i que exposen una visió singular i eclèctica del gènere. Un gènere musical que té una tradició i noms propis tan importants com Carmen Amaya, Miguel Poveda o, més recentment, Rosalía, que ha actualitzat el flamenc fusionant-lo amb el trap i la música electrònica.

A diferència de les edicions anteriors, i tal com ha passat amb tantíssims esdeveniments culturals, l’edició del 2020, que tenia programats tres concerts al Palau Robert i un a la presó de Wad-Ras, s’haurà de celebrar en línia. Això serà possible gràcies a la col·laboració de Radio TeleTaxi, que emetrà els quatre concerts a través del seu canal de YouTube de forma gratuïta. Tots els concerts s’hauran gravat prèviament respectant les mesures de seguretat imposades per la covid-19 i s’emetran a les 20 h.

Programació Flamencat 2020

El cantant i guitarrista de flamenc fusió Marc Suárez inaugurarà el festival virtual Flamencat el 4 de juny. Marc Suárez presenta un projecte que neix de la cançó d’autor combinada amb altres gèneres com el flamenc, la rumba i la música llatina. Les seves cançons pretenen compartir missatges i generar emocions de tot tipus als seus seguidors. L’11 de juny serà el torn de la malaguenya establerta a Barcelona Paula Domínguez, el 18 de juny actuaran Maruja Limón, que es trobaven en plena gira de presentació del disc ‘Ante mi’ quan van haver aturar-se per la pandèmia, i Las Noray tancaran el cicle el 24 de juny.

Marc Suárez

Dijous, 4 de juny, a les 20 h

Paula Domínguez

Dijous, 11 de juny, a les 20 h

Maruja Limón

Dijous, 18 de juny, a les 20 h

Las Noray

Dimecres, 24 de juny, a les 20 h