La 17a edició del festival Escena Poblenou arrenca amb un dels cartells amb més presència de dones de la seva història. Una aposta per la creació femenina que no és nova en la seva trajectòria però que aquest 2018 esdevé una veritable declaració d’intencions en sintonia amb el moment actual de les reivindicacions feministes.

Carla Rovira amb ‘Màtria’, Mariantònia Oliver amb ‘Las muchas’ i Simona Levi amb ‘Realitats avançades 2’ són algunes de les creadores que protagonitzen un festival marcat també per temàtiques feministes com ‘Ser Britney Spears’ del col·lectiu Leer es Sexy.

‘Unheimlich’

La companyia Pelipolaca i Les Desvestides presenten ‘Unheimlich’, un dels muntatges emergents en estat de gestació del projecte Embrions. La proposta dirigida per Irene Vicente parteix de quatre intèrprets que s’enfunden en una nuesa artificiosa per fer reflexionar el públic sobre el cossos femenins exhibits al llarg de la història de l’art. Una reflexió sobre la intimitat d’aquestes representacions i l’impacte que tenen en l’espectador que es pot veure a la Sala Becket i que s’estrenarà definitivament el 26 d’abril al Centre Cívic Parc Sandaru.

El festival se celebra fins al 21 d’octubre a diversos espais del Poblenou.