Sovint es diu que a l’estiu al cinema no hi fan res: quatre rampoines que no s’han estrenat a la temporada, un títol d’aquells de menjar crispetes i poca cosa més. Amb la Desirée de Fez i el Toni Vall hem volgut desmentir aquesta idea i hem elaborat una llista de sis films molt interessants de la cartellera d’aquest mes que ve.

‘Midsommar’

Ari Aster, 2019 (estrena el 26 de juliol)

El cineasta Ari Aster ja va demostrar amb ‘Hereditary’ que la seva idea del cinema de terror no deixava indiferent ningú: o l’estimes o l’odies amb la mateixa intensitat. Ara hi torna amb la història d’una parella que viatja a un remot poblet suec per celebrar una festa que té lloc cada 90 anys. I les coses no sortiran com ens podríem imaginar.

‘La mirada de Orson Welles’

Mark Cousins, 2018 (estrena el 26 de juliol)

Orson Welles és un dels noms més importants de la història del cinema. Autor de títols com ‘Ciutadà Kane’ (1941) o ‘Sed de mal’ (1958), la seva carrera es va trobar amb tot d’entrebancs i de problemes amb la indústria. Ara, Mark Cousins recupera esbossos i dibuixos que va fer el cineasta i que no s’havien vist mai, i roda un documental sobre una figura tan interessant com complicada.

‘Fast And Furious: Hobbs and Shaw’

David Leitch, 2019 (estrena l’1 d’agost)

La saga ‘Fast and Furious’ és una de les més èxit del cinema d’acció actual. Amb vuit entregues i un estil ja molt reconeixible, ara s’estrena el seu primer “spin-off”, basat en dos personatges que havien sigut enemics i que s’han d’unir per vèncer un rival comú, molt més fort que ells. Acció, diversió, violència i carreres a dojo en aquest film que compta amb Dwayne Johnson i Jason Statham.

‘El peral salvaje’

Nuri Bilge Ceylan, 2018 (estrena el 2 d’agost)

La quota de cinema d’autor la porta ‘El peral salvaje’, nou treball del cineasta turc Nuri Bilge Ceylan que explica la història d’un aspirant a escriptor que ha de combatre amb els deutes del seu pare. Bilge Ceylan és un dels noms més importants del cinema a Turquia.

‘Érase una vez en Hollywood’

Quentin Tarantino, 2019 (estrena el 15 d’agost)

El novè film de Quentin Tarantino és, potser, el més esperat de tot l’estiu. ‘Érase una vez en Hollywood’ ens situa a la meca del cinema el 1969, a les portes d’un canvi que revolucionaria la indústria. Un moment en què en Ricky, un actor de westerns de sèrie B, comença a entendre que ja no té un lloc al cinema.

‘Quien a hierro mata’

Paco Plaza, 2019 (estrena el 30 d’agost)

El cineasta Paco Plaza estrena un thriller sobre un infermer d’un geriàtric que, un dia, rep un nou pacient: un cap mafiós del narcotràfic gallec. A partir d’aquest moment la seva vida es veurà sacsejada per la venjança i per les obsessions del passat. Luis Tosar protagonitza un dels títols més importants del cinema espanyol de la temporada.