Al Teatre Romea hi trobem un nou espectacle de La Zaranda, la mítica companyia creada a Jerez de la Frontera fa més de 40 anys que torna a Barcelona amb un muntatge que porta per títol ‘El desguace de las musas’. Un text que parteix del llenguatge i el simbolisme característics de la companyia.

Es tracta d’un espectacle que vol fer una reflexió burlesca sobre la fama i la presència de l’art en la societat actual. Recrea un cabaret en decadència, freqüentat per artistes quasi oblidats però que no volen donar-se per vençuts. Una obra que beu del gènere de la revista i les varietats i que s’inspira concretament en l’ambient de la ja desapareguda Bodega Bohemia que hi havia al carrer Nou de la Rambla.

La Bodega Bohemia va acollir diferents espectacles de varietés des de 1920 fins que va tancar l’any 1998

Gabino Diego treballa per primer cop amb La Zaranda i ho fa en el paper protagonista, acompanyat d’Inma Barrionuevo i María Ángeles Pérez-Muñoz (també noves a la companyia) i juntament als ja habituals Francisco Sánchez, Gaspar Campuzano i Enrique Bustos. El text el dirigeix Paco de La Zaranda i ha estat escrit per Eusebio Calonge.