El DJ Amable és un referent de la nit barcelonina. Originari de l’Hospitalet de Llobregat, on va començar a punxar als anys 80. També ho va fer en locals mítics com la Sala Bikini i va obrir el seu propi club, l’A Saco, a la seva ciutat natal. Més endavant, van venir actuacions per tot l’estat i el trasllat del seu club al Zeleste. Però amb el temps, el mític local del Poblenou es va reconvertir en Razzmatazz i DJ Amable va passar a ser-ne un dels artistes residents, i allà continua, 18 anys, després, fent ballar al públic.

100 cançons del 2018

A més de ser un habitual del Razzmatazz, DJ Amable fa també quasi 20 anys que ens ofereix reculls d’un centenar de cançons per resumir cada any. En la llista d’enguany hi trobem, per exemple, Editors.

A la llista d’enguany, DJ Amable ha inclòs sobretot formacions del panorama indie, tot i que reconeix que l’etiqueta cada cop té menys sentit, però també grups més comercials com el duet de Jay-Z i Beyoncé. I, és clar, no podia faltar Rosalía amb el seu ‘Malamente’, com a part d’una representació catalana que també inclou Mucho.

En aquesta llista, que beu sobretot del pop, el rock i l’electrònica, hi ha lloc fins i tot per a fenomens ben recents com és el cas d’Amaia, que canta amb Carolina Durante la cançó ‘Perdona (Ahora sí que sí)’. Totes aquestes cançons es poden trobar ja en una llista de reproducció a Spotify, i possiblement més d’una d’aquestes la podrem sentir aquest any al festival Cruïlla, on ja sabem que punxarà. Tot i que passin els anys, i les modes, els vells discjòqueis no moren mai.