Els intèrprets Diana Gómez i Marc Martínez tenen una llarga carrera en cinema, teatre i televisió, i ara també a Netflix. L’empresa de Video On Demand (VOD) ha fitxat els dos catalans per a protagonitzar les sèries ‘Valeria’, que es va estrenar el maig passat, i ‘Hache’, que va estrenar la segona temporada fa menys d’una setmana.

La Barcelona d”Hache’

Adriana Ugarte és l’Helena, una prostituta a la Barcelona dels 60 que viu sota l’opressió d’un traficant de drogues. Però el seu instint de supervivència fa que no només surti d’aquesta situació, sinó que es converteixi en una de les líders del càrtel barceloní. Marc Martínez interpreta l’Arístides, un dels protagonistes d’aquesta producció de Netflix, rodada en part a l’Hospital del Tórax de Terrassa, on hi ha uns grans decorats dissenyats per a ‘Hache’.

La crisi vital de ‘Valeria’

La Valeria és una jove a punt de fer els 30 atrapada en el seu matrimoni i sense els objectius vitals que somiava. Amb aquest punt de partida, l’actriu Diana Gómez interpreta el seu primer protagonista a Netflix, adaptant una sèrie de novel·les de l’escriptora valenciana Elisabet Benavent. Estrenada durant el confinament, Valeria ha tingut un gran èxit i no només a Espanya.

Vaig rebre molts missatges de gent de tot el món. Durant el confinament era molt estrany perquè estava tancada a casa, va sortir la sèrie i, de cop, van començar a pujar els meus seguidors a les xarxes, la gent m’escrivia… però quan tancava el mòbil o l’ordinador jo seguia aquí!

L’amor de Diana Gómez i Marc Martínez

La Diana Gómez i el Marc Martínez pertanyen a generacions diferents, han nascut a dues poblacions separades per setanta quilòmetres i no tenim constància que hagin coincidit treballant plegats, però tots dos tenen una cosa en comú: l’amor incondicional pel seu ofici.

Nascut a Barcelona, el Marc es va fer popular a la televisió amb el programa ‘Matraca, no!’, just el mateix any en què va néixer la Diana a Igualada. Enverinats de teatre, el Marc va passar moltes hores ‘Tot esperant Godot’, si fa no fa per la mateixa època en què la Diana començava a fer teatre amateur, abans de convertir-se, el 2007, en ‘Eloïse’. En aquell moment, el Marc ja tenia una llarga carrera com a actor i director d’espectacles teatrals com ‘Super-Rawal’ o ‘Stokölm’, i la Diana estava a punt d’entrar a ‘Barcelona, ciutat neutral’.

I amb el temps, mentre un feia un ‘Solo’ i passava ‘Nit i dia’ fent de bomber psicòpata, l’altra vivia ‘Las altas presiones’ del cinema i s’allotjava un temps breu a ‘La casa de papel’. Ara, tots dos formen part de la família de sèries de Netflix, i per això avui els hem convidat a l’Àrtic, on si l’entrevista va bé, els fitxarem també per a la propera temporada.