Crystal Fighters es van fer coneguts per la seva fusió d’electrònica de sintetitzadors amb pop i també amb instruments de la tradició folklòrica basca. “Tot va començar amb la Laure, una de les membres originals. El seu avi era del País Basc i quan va morir li va deixar alguns escrits inacabats. En un dels passatges es referia a uns “lluitadors de vidre” [crystal fighters] i quan ens va ensenyar aquest material, vam interessar-nos per la música basca i vam decidir indagar-hi i també d’aquí va sorgir el nom. La resta és història.”

‘Gaia & Friends’

‘Gaia & friends’ és el quart àlbum d’estudi de la banda i es va publicar l’1 de març. “Volíem remetre’ns a la mitologia antiga de Gaia, d’aquesta mena de mare naturalesa, d’esperit de la terra, però també a la idea d’intentar activament ser amics de la terra i també entre nosaltres”.

I és que en aquest disc el grup ha col·laborat amb set artistes tan diversos com Bomba Estéreo o Soledad Vélez. “Hi ha molts artistes amb qui volem col·laborar, crec que ara mateix hi ha molt bona música i art a Barcelona, els propers anys seran un punt d’inflexió, creativament, a la ciutat i volem continuar col·laborant amb més gent”.

Nou àlbum de Crystal Fighters

El grup ja està treballant en un nou àlbum que es publicarà a finals d’any: “El nou àlbum està en procés, tenim moltes cançons que ens entusiasmen. Volem continuar estenent l’amor i la positivitat arreu del món amb la nostra música.”