Malgrat les restriccions d’aforament imposades per les mesures per prevenir el coronavirus, els teatres continuen oberts i han començat el 2021 amb noves estrenes. I, curiosament, molts d’aquests espectacles parlen de realitats amagades i estan basats en fets reals. Pareu atenció i escolliu el que més us agradi!

5 muntatges destacats de la cartellera teatral

  • ‘La guerra no té rostre de dona’, un muntatge dirigit per Oriol Broggi i creat a partir de textos de Svetlana Aleksiévitx, guanyadora del Premi Nobel de Literatura el 2015. Un llibre sobre la participació de les dones a la Segona Guerra Mundial, que podeu veure a la Biblioteca de Catalunya fins diumenge 25 de gener.
  • ‘Serà el nostre secret’ es pot veure a l’Escenari Brossa fins al 31 de gener. Daniela Feixas, Marta Montiel i Elies Barberà construeixen una peça a partir del testimoni de víctimes d’abús sexual a menors. Un altre espectacle que reflecteix realitats silenciades de la nostra societat, basat en testimonis reals.
  • ‘Turba’ és el darrer espectacle de la companyia de teatre Verbatim Mos Maiorum, Un muntatge que inicialment havia de parlar sobre la importància del cos en qualsevol revolució. Havia de ser un espectacle molt físic que hauria vulnerat totes les normes anticovid i que, per tant, s’ha hagut de refer i s’ha convertit en quelcom molt més teòric.
  • ‘Boira a les orelles’ és un espectacle també basat en una història real. Els Pirates dediquen aquest nou muntatge a l’escenògraf de la companyia, Enric Romaní, que va néixer amb un 97 % de sordesa. L’obra ha tingut molt bona rebuda de públic i crítica i ja ha obert noves dates al maig.
  • ‘El jardí’ és el primer dels tres espectacles del cicle que la Sala Beckett dedica a Lluïsa Cunillé, que també inclou lectures dramatitzades, xerrades i taules rodones. Un dels muntatges més estimulants de la cartellera actual que es podrà veure fins al 31 de gener.