B-Murals es presenta com a nou centre d’art urbà a Barcelona amb B-Murals Festival & Conferences, una proposta de sis dies que inclou intervencions murals, conferències, exposicions, performance, música, tallers i formació per a professionals. El primer artista resident és Ampparito, un jove creador madrileny que treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències o situacions. En aquesta ocasió, Ampparito ha utilitzat com a element de treball les banderes, i ha plantejat un procés que reflexiona sobre els símbols i les identitats a partir de la intervenció manual sobre aquestes teles.

 

B-Murals

Fins al 8 de juny, B-Murals Festival & Conference reunirà més d’una quinzena d’artistes urbans destacats: Btoy, Elisa Capdevila, Gambin Rot, Greg Jager, Ilia Mayer, Irene Lopez Leon, Jaz, Justin Case, Kram & Eledu, Mina Hamada & Zosen, Musa & Aches, SheOne i Twee Muizen. Durant gairebé una setmana intervindran diversos espais exteriors de la Nau Bostik, renovant el conjunt artístic que B-Murals comissaria en aquesta antiga fàbrica de la Sagrera recuperada i convertida en espai cultural autogestionat. El Josep París ha entrevistat alguns dels creadors mentre preparen els murals.

Grafit digital

Una altra de les activitats destacades és la proposta de Live Art Performance amb SheOne & Andrea Parker: un diàleg viu entre grafit digital i música electrònica protagonitzat per aquestes dues figueres reconegudes de l’escena londinenca. El programa també inclou una intervenció participativa gratuïta i oberta a tots els públics. Una activitat a càrrec de Javier de Riba de pintat de terra amb estergits (“stencil”) i rodets, en què els participants podran experimentar directament i transformar artísticament el sòl de la Nau Bostik.

 

L’art urbà i els drets d’autors

L’art urbà és tendència i els darrers anys les marques han utilitzat els murals pintats a l’espai públic per les seves campanyes de promoció, però moltes vegades sense demanar permís als autors. Dirigit a un públic professional, B-Murals organitza també una classe magistral amb l’advocat i galerista Miquel Melendres sobre els drets d’autor en l’àmbit de l’art urbà.