Per celebrar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Òscar Broc ens porta còmics de diferents estils que destil·len un clar missatge feminista i aprofita per regalar-ne un exemplar!

‘Leñadoras’

Noelle Stevenson. Sapristi, 2017

És un còmic important i premiat, va guanyar el prestigiós premi Esiner a la millor sèrie nova i a la millor sèrie per a adolescents. Té com a protagonistes un grup de noies que són “girl-scouts” i viuen tota mena d’aventures psicodèliques, amb éssers fantàstics i personatges delirants, al campament. Les noies són decidides, molt “canyeres”, tenen autonomia pròpia, no necessiten l’ajuda dels nois en cap moment. La naturalitat amb la qual es presenten les diferents noies, la naturalitat amb què interactuen entre si, i també la naturalitat amb què l’autora inclou subtext clarament queer, una picada d’ull a la comunitat LGTBI: jo no és un missatge que reivindiqui la tolerància, no cal, és naturalitat pura. Sense dubte és un còmic que faria llegir als meus fills, perquè t’ajuda a descartar amb naturalitat i humor, actituds masclistes, misogínies, homofòbiques i transfòbiques i té un missatge feminista gens forçat, molt ben integrat a la història i que dona valor a la sororitat.

Com aconseguir un exemplar de ‘Leñadoras. Todas a una’?

Molt fàcil! Ajudeu-nos a reconstruir la portada i deixeu-nos les vostres dades de contacte i entrareu en el sorteig d’un exemplar dels dos còmics! Teniu temps per jugar fins diumenge, 8 de març, a les 23.59 h. Moltes gràcies per participar-hi i bona sort!