1. Tres anuncios en las afueras (Martin McDonagh)

Sala Montjuïc. Dimecres 4 de juliol a les 22:15 h. 6 euros.
De guanyar l’Òscar a millor actriu a fer aixecar Meryl Streep de la cadira en un dels discursos més reivindicatius i virals de la gala. Si l’actriu Frances McDormand fa pocs mesos era una cara coneguda més a Hollywood ara no passa inadvertida a ningú. I és que tothom parla del film de Martin McDonagh, la inquietant història de la vida de Mildred Hayes, una dona que, davant d’una frustrant incompetència policial, decideix venjar l’assassinat de la seva filla d’una manera molt particular. La podreu veure el dimecres 4 de juliol al Castell de Montjuïc després del concert del grup de folk Blueroomess.

2. People that are not me (Hadas Ben Aroya)

Platja de Sant Sebastià. Dijous 5 de juliol a les 21 h. Gratis.
La Joy té 25 anys però sembla estar atrapada en el temps com a conseqüència de la recent ruptura amb la seva parella. Aquest episodi provoca que vagi deambulant per la nostàlgia d’una relació que ja no existeix. Joy menja patates fregides intentant alimentar amb calories el seu patiment, intenta noves relacions amb nois, organitza retrobaments furtius… tot de tàctiques per intentar anestesiar la ferida. L’òpera prima de la directora iraniana Hadas Ben Aroya és un drama sensible ambientat a Tel-Aviv que ens parla de la desesperació de l’erotisme en l’era Tinder i de com encarar l’amor en la generació actual.

3. Un monstruo viene a verme (Juan Antonio Bayona)

El Canòdrom, Parc de Recerca Creativa. Divendres 6 de juliol a les 22 h. Gratis.
La segona edició del Cinema a la Fresca del Canòdrom se centra en films de temàtica fantàstica i de ciència ficció. I no hi ha millor manera d’encetar-lo que amb una de les últimes pel·lícules del mestre del gènere, “Un monstruo viene a verme”, de Juan Antonio Bayona. La història, basada en la novel·la de Patrick Ness, gira entorn de l’experiència de Connor, un nen de tretze anys que després de la separació dels seus pares es converteix en el responsable de la casa i ha d’enfrontar-se amb una duríssima realitat que intenta superar a través de la fantasia i històries imaginàries.

4. Call me by your name (Luca Guadagnino)

Sala Montjuïc. Dimecres 11 juliol a les 22 h. 6 euros.
És el drama romàntic en majúscules i la pel·lícula que ha captivat tothom per la seva delicadesa i autenticitat entranyables. Ambientada en una casa de camp del nord d’Itàlia, Luca Guadagnino ens presenta la història d’un amor d’estiu entre Elio, el fill d’un professor d’arqueologia, i Oliver, un estudiant de postgrau que serà l’ajudant del pare. Un relat intimista, intens i fugaç sobre el magnetisme del primer amor que ha rebut una allau de bones crítiques i que ha generat una important comunitat de fans. Si encara no l’heu vista o us va agradar tant que voleu repetir, aquesta és la vostra oportunitat! Després del concert de Los Corasones a Montjuïc.

5. Estiu 1993 (Carla Simón)

Platja de Sant Sebastià. Dijous 12 de juliol a les 21 h. Gratis.
Després de la mort de la seva mare, la Frida afronta el primer estiu de la seva vida amb els seus tiets i la seva cosina Paula, que es converteixen en la seva família d’acollida. Inspirada en la seva pròpia experiència familiar, la jove directora Carla Simón -que ha triomfat en importants festivals de cinema com el de Berlín o Màlaga i, fins i tot, ha posat un peu als Oscars- ens presenta aquesta història sobre el complicat procés de dol d’un infant que, de retruc, posa sobre la taula temes com la sida sense tabús i amb una mirada molt natural i sincera.

6. El efecto Iguazú (Pere Joan Ventura) + Los desheredados (Laura Ferrés)

Museu Etnològic i de Cultures del Món. Divendres 20 de juliol a les 20 h. Gratis.
Comença el cicle de cinema a la fresca Doc’sNoctàmbuls. Tots els divendres de juliol a les 20 h el Museu Etnològic i de Cultures del Món del Parc de Montjuïc serà l’escenari que acollirà aquestes projeccions. L’edició d’enguany es titula ‘L’Era Dièsel’ i planteja la transformació de l’imaginari de la classe treballadora a Barcelona entre el 1950 i el 2018. Nosaltres us volem recomanar la tercera sessió, que programa els films “El efecto Iguazú” de Pere Joan Ventura i “Los Desheredados” de Laura Ferrés, unes pel·lícules que reflexionen sobre com els obrers assalariats i els petits empresaris familiars s’enfronten a les conseqüències de l’economia global, la deslocalització i el canvi tecnològic.

7. Patti Cake$ (Geremy Jasper)

Platja de Sant Sebastià. Dijous 26 de juliol a les 21 h. Gratis.
Patti Cake$ és el primer llargmetratge de l’aclamat director de peces publicitàries i vídeos musicals Geremy Jasper. Ambientada en un cru suburbi de Jersey, Patricia Dombrowki, alies Patti Cake$, és una aspirant a rapera poc convencional que vol obrir-se camí en el món de la indústria musical. Amb l’ajuda de la seva àvia i els seus amics fidels, anirà en busca de la fama pels centres comercials i, fins i tot, algun club d’strip-tease. Una obra plena d’humor i energia amb una protagonista que us arribarà al cor.

8. El hilo invisible (Paul Thomas Anderson)

Sala Montjuïc. Divendres 27 juliol a les 22.00 h. 6 euros.
L’oscaritzat Daniel Day-Lewis torna per interpretar de forma magistral el geni maníac Reynolds Woodcock, un dels dissenyadors més cotitzats del Londres dels anys 50 i que vestia a tota dona elegant que s’ho pogués permetre. Un dia, Reynolds coneix l’Alma, que es converteix en la seva musa i amant. Serà a partir d’aquí quan ella descobrirà que, sota l’aparença inaccessible de Woodcock, s’amaga un home trencat. El director Paul Thomas Anderson ens presenta aquest thriller d’estil gòtic que planteja una història d’amor enterbolida i narrada amb gran destresa formal.

9. El viajante (Asghar Farhadi)

Sala Montjuïc. Dilluns 30 de juliol a les 22:00 h. 6 euros.
L’any 2016 “El viajante” va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula estrangera. Alguns recordaran que es va generar una gran polèmica quan el director Asghar Farhadi va decidir no assistir a la cerimònia com a protesta de la situació que s’estava vivint als EE.UU., on s’estava limitant l’entrada de ciutadans iranians. Ara, tenim la oportunitat de reviure la història d’Emad i Rana, un matrimoni que es veu forçat a deixar el seu país de manera sobtada per instal•lar-se en una nova llar. A més, abans de la projecció, podreu assistir al concert de fusió del grup Hamsa Hamsa.

10. Comanchería (David Mackenzie)

Sala Montjuïc. Dimecres 1 d’agost a les 22:15 h. 6 euros.
Ja són moltes les pel·lícules o sèries que retraten la situació de l’Amèrica de l’era Trump. Comanchería no es queda enrere i plasma la precarietat i la desesperació en què viuen els Estats Units a través de la història de dos germans, Toby i Tanner, dos grangers que viuen a l’estat de Texas i que s’han proposat atracar el major nombre de bancs possible per reunir la quantitat necessària de diners que els ha de permetre salvar la granja familiar. Una cursa a contrarellotge amb un rerefons de crítica social molt potent que anirà precedida del jazz de Lucía i Horacio Fumero.