Què veure al teatre? Quins musicals hi ha a Barcelona? Si vols saber quines són les obres del moment, prepara l’agenda perquè a l’Àrtic de betevé t’ho posem fàcil i fem una selecció de les millors estrenes.

‘Bodas de sangre’

Biblioteca de Catalunya / Fins al 28 de juliol (exhaurides) i del 6 al 30 de setembre / De 23,25 a 28,75 euros

Es va estrenar fa un any a la Biblioteca de Catalunya i ara Oriol Broggi la torna a recuperar per tancar la temporada 2017-2018. És ‘Bodas de sangre’, l’obra de Lorca més representada de la història que torna a posar sobre la taula el tema sobre les dones en una societat tancada i patriarcal. Una nova posada en escena en què, en aquest cas, els grans papers femenins són protagonitzats per les sensacionals Nora Navas i Clara Segura, que actuen acompanyades d’una música molt especial composta per Joan Garriga i la sorprenent aparició d’un cavall real. Atenció perquè posen a la venda noves funcions per al setembre, però les entrades van camí a esgotar-se!

‘Audiència/Vernisstge’

La Villarroel / Fins al 29 de juliol / De 24 a 28 euros

Pere Arquillué ha triat per debutar a la direcció dos textos de l’escriptor i dramaturg txec Václav Havel, ‘Audència’ i ‘Vernissatge’. Dues peces breus del 1975 que van començar com un divertimento però que han estat les més representades de l’autor. Totes dues parlen dels tics absurds i grotescos de la societat: l’alienació, el consumisme, la dificultat de comunicar-se amb els altres i d’entendre’ns. Són temes presents en tota l’obra de Václav Havel, un escriptor i polític de la República Txeca que va morir el 2011.

‘Ovelles’

Sala Flyhard / Fins al 31 de juliol / 14 euros

Aquesta obra parla d’una herència molt difícil de gestionar. Sobretot si ets un urbanita empedreït com el Víctor, l’Alba i l’Arnau, tres germans de Barcelona que es troben amb la difícil decisió de què fer amb el llegat del seu oncle pagès: 452 ovelles. Cuidar-les, vendre-les o sacrificar-les? La decisió no serà fàcil. I, és clar, això els fa replantejar la vida que porten, el lloc on viuen i, fins i tot, els seus lligams familiars. Un text de Carmen Marfà i Yago Alonso que parla, en clau d’humor, d’una generació molt afectada per la crisi econòmica. Amb un trio potent d’intèrprets com són Biel Duran, Albert Triola i Sara Espígul (que alterna el rol amb Gemma Martínez). Fins al 2 de juliol a la sala del barri de la Bordeta.

Vols més opcions? Consulta la nostra agenda cultural de la setmana