El Blanc Festival conclou l’onzena edició amb 900 assistents que han pogut gaudir de 30 conferències, classes magistrals i activitats entorn del disseny i la creativitat. En aquesta edició, que per primera vegada es feia al Museu del Disseny, el festival ha mantingut l’aposta pel talent emergent i el reconeixement als grans mestres i pioners del disseny.

El Blanc Festival

Al llarg del 3, 4 i 5 d’octubre, el Blanc Festival ha donat l’oportunitat de veure dissenyadors treballant en directe, una mostra de processos creatius dels artistes locals i una programació continuada de tallers creatius per potenciar la creativitat i mostrar les eines del disseny. L’essència del festival és el programa de conferències, sovint interrompudes per sorpreses inesperades que sorgeixen amb els directors del festival, Raúl Ramos i David D’Eboli, com concursos bojos que proposen crear una muntanya de cadires o la conga més llarga del festival.

 

Dissenyadors

El plat fort són les conferències de dissenyadors locals i internacionals. Entre les 30 conferències programades aquesta edició destaquen les de Neville Brody, dissenyador reconegut especialitzat en disseny digital i tipografia; Ian Anderson, fundador d’un dels estudis de disseny més reeixits del Regne Unit; Annie Atkins, especialista en disseny gràfic per a la indústria del cinema; Oscar Mariné, dissenyador, il·lustrador i artista reconegut internacionalment; Malika Favre, il·lustradora independent i artista; i SNASK, l’agència creativa sueca que pertany a la llista dels “top 50 desired workplaces for creatives”. I també el disseny ple d’humor d’Iván Bravo i Sandra García Tamayo que fa 12 anys que explica històries.