LANDMARK

LANDMARK de @beautyandthebit és un projecte per a l’exploració de nous llenguatges en animació arquitectònica.

‘Ràdio Cincinnati’

Acaba de fer 40 anys de l’emissió del 1r capítol de la sèrie ‘WKRP in Cincinnatti’ (1978). Una sèrie de la CBS que va ser nominada a 10 Emmys, dels quals en va guanyar 1, tot i que quan s’emetia competia amb ‘La Casa de la Pradera’ (ABC). A casa nostra, la va passar TV3 als 80 amb molt d’èxit. Ara, la trobeu a internet.

Apple i el sistema operatiu iOS 12

Seguim amb màgia, aquesta vegada la d’Apple. La darrera actualització del sistema operatiu, l’iOS 12, fa augmentar la velocitat fins a un 30 %. Té moltes novetats, però la que més crida l’atenció és la de la realitat augmentada. Mesura, la nova aplicació de mesurar coses amb la càmera, és espectacular.

David Dobrik i el nen invisible

El vídeo en què el el youtuber David Dobrik fa tornar invisible el seu nebot, ja té fins a cinc milions de visites a Instagram i fins a dos milions a Twitter. No us el perdeu.

Moto sense conductor

Aquesta setmana el Fòrum Econòmic Mundial publicava el seu informe sobre el futur de la feina a cinc anys vista, i diu que serà complicat pels humans, tot i que positiu. Ja hem vist el cotxe que es condueix sol, l’autobús, el camió, el vaixell, el dron i ara li toca la moto. BMW ha fet una moto que es condueix sola i n’aplicarà la tecnologia a l’ajut a la conducció als motoristes.

La màgia de les fotografies de Vitor Schietti

El fotògraf brasiler Vitor Schietti fa obres de pintura de llum amb fotografia de llarga exposició, creant un efecte de pluja de llum. A la natura, a les ciutats, amb arbres, roques, ponts o, fins i tot, aigua.

Conserve the sound

Conservethesound.de és en museu en línia de sons desapareguts i en perill d’extinció. El so d’un telèfon, un Walkman, una màquina d’escriure, un telèfon públic, un mòdem, una central nuclear o d’un teclat de mòbil estan parcialment desapareguts o a punt de desaparèixer de la nostra vida quotidiana. Però ara podeu recuperar-los a conservethesound.de.

Calendari en miniatura

@tanaka_tatsuya publica una miniatura cada dia en forma de calendari. Universos de petit format que combinen aliments (bolets, crispetes, embotit, bròquil…) amb ninots de joguina o miniatures. Té més d’1,4 milions de seguidors a Instagram. Una meravella. Ho trobeu a miniature-calendar.com

Spider-Man a la PS4

Si heu somiat a ser l’Spider-Man i saltar pels gratacels de Manhattan, ja ho podeu fer… a la PS4.  Es tracta de la gran exclusiva de PlayStation 4 per aquest final d’any. Pots explorar Manhattan amb tota llibertat, és com ser dins d’una pel·lícula de la Marvel. Reprodueix perfectament les aventures d’aquest superheroi: el seu sentit de l’humor, els seus moviments, els personatges… A més, és un joc força accessible i pensat perquè el pugui gaudir el gran públic.

El ‘Toy Story’ més real

Per acabar anem al cine, amb ‘Toy Story’, però de veritat. Es tracta del tràiler d’una versió de ‘Toy Story 3’ molt particular: una versió de la pel·lícula de Pixar amb imatge real, pla per pla. Ho fan els germans Morgan i Mason McGrew, que no cal dir que són uns fans de les pel·lícules de Disney/Pixar. Treballen, estudien a la universitat i en el temps lliure roden ‘Toy Story 3’. Calculen que la pel·lícula sencera estarà acabada l’any que ve, però de moment podem gaudir del tràiler.