“- A quina hora comença el concert?
– A les nou.
– Falten cinc minuts.
-Ah! Encara tenim temps de fer unes canyes!”

Som així. Tenim tendència a apurar fins a l’últim minut abans d’entrar a una sala. També hi ha qui viu en una tenda de campanya durant tres mesos davant del Palau Sant Jordi. Però allò és un altre cas d’estudi. Nosaltres creiem que és bona idea arribar amb temps i escalfar motors amb els teloners. I no parlem per parlar. Ho demostrem amb una llista dels cinc millors teloners que passaran per Barcelona aquest mes de setembre.

1.- KADHJA BONET – Veu soul en una càpsula del temps

Que no us sorprengui si sentiu que comenceu a levitar quan Kadhja Bonet posa en marxa les seves cordes vocals. És lògic, la cantant està engegant la seva càpsula espacial. Segons el seu web, allà va néixer el 1784. La veritat és que la seva procedència misteriosa no importa gaire quan n’escoltes els mitjos temps, que traslladen a l’època daurada de Hollywood. Prepareu la càmera, no seria gens estrany que aparegués James Bond mentre Kadhja Bonet canta al Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat, on acompanyarà Ala.ni, nova promesa del jazz modern.

Kadhja Bonet + Ala.ni
Festival Altaveu (Sant Boi de Llobregat)
08/09/17
23.59 h

2.- L.A. – Sons de l’Amèrica profunda des de ses Illes

A jutjar pel seu so, L.A. podria haver sortit de l’escena de Seattle, com Band of Horses, a qui farà de teloner. Però L.A. són les sigles de Luis Alberto Segura, un mallorquí que des del 2004 pica pedra en solitari i que acaba de publicar el cinquè àlbum d’estudi, ‘King of beasts’. La gran sort d’aquest rei de les bèsties és que ha obert per als cavalls de Seattle a ciutats com Amsterdam, Zuric o Praga. La crida de la selva arribarà de la Sala Apolo aquest divendres, 8 de setembre.

Band of Horses + L.A.
Sala Apolo
08/09/17
20 h

3.- DIVE – Llegenda europea de la música industrial

Dirk Ivens és un home inquiet. The Klinik, Absolute Body Control i Sonar són alguns dels projectes dels quals ha format part i ara també compagina Dive amb la direcció de dues discogràfiques independents: Daft Records i Minimal Maximal. Però no cal que ho diguem nosaltres, millor aneu-lo a veure damunt l’escenari. Us apareixerà un tic al peu, no lluiteu, aviat tot el vostre cos s’endinsarà en la foscor de la seva electrònica industrial. Compte a reproduir aquesta música a casa perquè és molt possible que els veïns ho titllin de soroll.

Esplendor Geométrico + Dive
Sala Apolo
22/09/17
20 h

4.- BRUNO BELLISSIMO – El cor explota amb l’italodisco dels 70

És hereu de Raffaella Carra, és molt difícil no ser-ho una mica quan ets italià i et dediques a algun tipus de música popular de ball. Però Bruno Bellissimo sona més a l’italodisco dels 70 i 80 que a una “fiesta” de la cantant bolonyesa. Sintetitzadors i, per què no, una mica de “petardeig” per generar un bon estat d’ànim abans del concert dels seus compatriotes Gli Sportivi.

Gli Sportivi + Bruno Bellissimo
Sidecar
16/09/17
21 h

5.- KINGS OF THE BEACH – A les platges gallegues també es pot practicar el surf

El surf és un gènere que, com el seu nom indica, vinculem a l’esport nàutic i a les assolellades platges californianes, d’on és originari. El que passa és que el clima gallec és una mica menys afable, més salvatge i més imprevisible que a Califòrnia. També ho és la música de Kings of the Beach. La pell dels músics de Vigo s’ha endurit banyant-se en les aigües fredes de l’Atlàntic i això es nota en el seu directe. Si no fos així, els veterans The Gories no haurien deixat que els gallecs pugessin a la taula amb ells.

The Gories + Kings of the Beach
Almo2bar
21/09/17
21 h