1.- ‘Stranger things’: és una gran sèrie que vindria a ser una síntesi del fantàstic de les darreres cinc dècades i que, a més, s’inspira molt en l’univers de Stephen King. La segona temporada manté el nivell de qualitat, però dispara fins a l’infinit les referències als anys 80, perquè en el fons és el que li demanava el públic.

2.- ‘Verano azul’: era un retrat de l’amistat infantil similar al que trobem a ‘Stranger things’. Se li ha de reconèixer que, tenint en compte el seu any de producció, tractava temes força espinosos per a l’època. I continua sent un retrat molt emotiu d’aquell moment exacte en què t’adones que les coses no duren per sempre i que estàs a punt de fer el salt de nen a adolescent.

3.- ‘Aquellos maravillosos años’: aquesta crònica familiar tenia una estructura molt hàbil en primera persona, que la feia tan nostàlgica com divertida. A més, d’alguna manera va inventar el motllo, perquè és una de les primeres vegades que l’espectador tenia tanta consciència del creixement a temps real d’un personatge televisiu.

4.- ‘Modern family’: aconsegueix fer-te partícip del pas del temps dins d’una família tan atípica com divertida. És cert que després de tants anys els gags s’han tornat una mica previsibles i hi ha personatges que no donen per a més, però també ho és que els seus intèrprets són fantàstics i continua fent riure.

5.- ‘Érase una vez’: el que planteja és molt modern. És la idea que els personatges dels contes clàssics viuen entre nosaltres i estan immersos en una guerra entre dimensions. La relectura dels clàssics és un dels eixos actuals del gènere, i en aquest cas el que es pretén és reivindicar la mirada infantil en les derives de la vida adulta.

6.- ‘Una serie de catastróficas desdichas’: aquesta sèrie és una adaptació magnífica de la saga de llibres de Lemony Snicket. Gira al voltant de dos orfes que s’enfronten amb un comte malvat que es vol apropiar de la seva fortuna, i en el fons és una àcida metàfora del salt a la vida adulta.

7.- ‘Dark’: va d’un poble de muntanya on comencen a desaparèixer nens i adolescents sense causa aparent, i la resta de joves de la comunitat es conjura per aclarir el misteri, que resulta que és d’origen sobrenatural.

8.- ‘El misterio de Salem’s lot’: la minisèrie, sobre un escriptor que descobreix que el seu poble de Nova Anglaterra està infestat de vampirs, conté algunes de les atmosferes més malsanes de la televisió moderna.