Marta Bayarri i Ivan Massagué són un duet que, així “a priori”, sembla que tinguin poc en comú. És cert que tots dos es dediquen a la interpretació i que, fins i tot, van ser veïns d’un barri catòdic, però mentre Massagué és un barceloní que va estudiar a la Nancy Tuñón, Bayarri és una vilanovina que es va formar amb Manuel Lillo i Claudio Tolcachir. A més, mentre un ha fet carrera a Madrid, navegant en un vaixell, gestionant un gimnàs o cuidant d’un gos molt afortunat, l’altra ha sovintejat el restaurant de Can Riera, ha format part de ‘Las otras’ i s’ha llançat al món de la direcció en només ‘Una nit’. Ara, però, tot i haver recorregut camins diferents, l’Ivan i la Marta es troben, igual que ho fan els seus personatges, a ‘Aquella nit’, no sabem si per atzar o per destí. I per això nosaltres els hem convidat a l”Àrtic’, on sabem que hi ha trobades que, més que ser casualitats, semblen cops de la fortuna.

 

‘Aquella nit’, a La Villarroel

Marta Bayarri i Ivan Massagué protagonitzen un text de David Greig sobre la crisi dels 40, les segones oportunitats, les fites no aconseguides mai i l’amor. La Helen i el Bob són dues persones en crisi: ella és una advocada d’èxit que en el pla sentimental és un desastre absolut; ell hauria volgut ser poeta però es dedica a fer petits encàrrecs per un mafiós sense cap importància. La nit que es troben en un bar, aquella nit, les seves vides canviaran per sempre.

La música

‘Aquella nit’ és, com ens diu el seu subtítol, una obra de teatre amb cançons. La música de Gordon McIntyre acompanya i fa avançar la història i, en la versió catalana, compta amb els músics Pere Jou i Aurora Bauzà, de la banda Telemann Rec. Amb ells, les cançons agafen cos i entitat a escena, i converteixen l’espectacle en tota una festa per als actors i al públic, que omplen el teatre i constaten que aquest serà un dels èxits de principis d’aquesta temporada.