Carles Martínez i Sílvia Bel són d’aquells rostres tan habituals de la nostra escena que sembla que es moguin per la televisió i el teatre com si fos casa seva. La Sílvia, per exemple, ha estat una Colometa a ‘La plaça del Diamant’ que buscava ‘Un marit ideal’ però, alhora, l’hem vista com una de les ‘Infidels’ més catòdiques que podem recordar ‘Com si fos ahir’. Al Carles, per la seva banda, el recordem tots els qui tenim ‘La memòria dels cargols’, tant com ell recorda els ’13 dies d’octubre’ del judici de Lluís Companys. Moltes vivències en un actor capaç de viure ‘Tres versions de la vida’, o les que facin falta per recordar ‘Vells temps’ a la Sala Beckett. Ara, la Sílvia i el Carles tornen a compartir escena, cosa que ha passat tantes vegades que poden dir que ‘Això ja ho he viscut’. I per això nosaltres els hem convidat a l”Àrtic’, on estem disposats a reviure aquesta entrevista amb ells tantes vegades com calgui.

 

Un déjà vu teatral

A un hostal del Regne Unit, enmig de la inquietud de la imminent Segona Guerra Mundial, s’hi allotgen una parella en crisi, un professor i un científic alemany. Tots hi són per passar-hi el temps i descansar. Tots, excepte l’alemany, que sap que la situació que s’hi viurà ja s’ha repetit en ocasions anteriors. Tots ells viuen en un bucle, un déjà vu constant que poden canviar si decideixen modificar les seves decisions, vèncer la part més fosca d’ells mateixos. Aquest és el punt de partida d”Això ja ho he viscut’, un dels texts clàssics de J. B. Priestley que forma part de la seva ‘Trilogia del temps’.

Amics sobre l’escena

Amb aquest treball, Sílvia Bel i Carles Martínez repeteixen al teatre amb Míriam Alamany i Sergi Belbel. Tots quatre ja han fet junts textos com ‘Vells temps’ o ‘Maria Estuard’, i s’han convertit en un “nucli dur”, com diu Belbel, capaç d’aixecar espectacles com ‘Això ja ho he viscut’. Segur que no és l’últim cop que veiem junts aquests quatre noms que viuen en un bucle del que no sembla que en vulguin sortir.

Autor: J.B Priestley
Direcció: Sergi Belbel
Intèrprets: Míriam Alamany, Jordi Banacolocha, Sílvia Bel, Roc Esquius, Carles Martínez i Lluís Soler
Horaris: de dimecres a divendres, a les 20 h; dissabte, a les 17 h i a les 21 h.
Durada: 2 h i 30 minuts, amb entreacte inclòs
Espectacle en català