La Setmana del Llibre en Català 2020 es trasllada al Moll de la Fusta de Barcelona, una ubicació que permet aplicar totes les mesures de seguretat a diferència del seu emplaçament habitual a la Catedral. L’Associació d’Editors en Llengua Catalana organitzarà, només en tres mesos, una nova edició de La Setmana del Llibre en Català amb tots els protocols sanitaris i de seguretat però reduint el nombre de dies del 9 al 13 de setembre. La programació presencial es reforçarà amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori. La voluntat de l’organització i de tots els expositors que hi participaran és clara, volen:

“Mantenir el contacte amb lectors i lectores, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permetrà impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau.”

Moll de la Fusta

L’organització de La Setmana del Llibre en Català assegura que ha valorat tots els escenaris possibles i ha decidit deixar l’emplaçament habitual a la Catedral per motius de seguretat sanitària. L’elecció del Moll de la Fusta de Barcelona atén als requeriments de seguretat per als expositors i visitants: es tracta d’un espai ampli i obert que permet ser perimetrat i establir-hi les mesures i controls que exigeix la normativa municipal. La decisió és totalment excepcional per a aquest any 2020, i l’Ajuntament de Barcelona ja ha assegurat que les edicions següents se seguiran celebrant a l’emplaçament de l’emblemàtica avinguda de la Catedral.

Del 9 al 13 de setembre

Així, es mantenen les dates tradicionals, al voltant de l’11 de setembre, però es redueix el nombre de dies. Els mòduls d’editorials, llibreries i revistes estaran presents al Moll de la Fusta de Barcelona físicament entre dimecres 9 i diumenge 13 de setembre.

Activitats presencials i en línia

El programa d’activitats de La Setmana del Llibre en Català d’aquest 2020 també tindrà un format nou: es combinaran les propostes presencials amb una programació en línia que es podrà seguir des de qualsevol punt del territori. Seran activitats on hi participaran autors i editors i altres protagonistes del sector del llibre en català. Es mantindrà el lliurament del Premi Trajectòria, un reconeixement que des de l’any 1997 es lliura a destacats professionals de la cultura catalana, i també l’acord amb l’Institut Ramon Llull, que treballa per reforçar la traducció i internacionalització de la literatura catalana.

Història

La Setmana del Llibre en Català va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. Des de llavors, l’esdeveniment no ha parat de créixer fins a convertir-se en el que és avui, un esdeveniment cultural de referència al país.