Aquest Nadal podrem gaudir de terrasses i d’altres espais oberts o a l’aire lliure on es pot menjar i beure, fer un mos, un àpat sencer, una copa o un refresc. I això inclou des de taules i cadires a peu de carrer o dins un espai verd, enjardinat; una eixida dins un restaurant, altrament conegut com a terrassa-jardí; o al capdamunt d’un hotel, els “rooftop garden”.

Terrasses d’hotel

Hotel Duquesa de Cardona

Hotel Duquesa de Cardona. Passeig de Colom, 12

La terrassa de l’Hotel Duquesa de Cardona s’ubica a un edifici històric, que data del segle XVI, i que va ser llar de noblesa i refugi dels reis. Restaurat el 1850 i convertit en hotel de luxe d’alta classe el 2003, conservant l’esperit original, ofereix una fantàstica panoràmica del port des de les terminals de creuers, fins al barri de la Barceloneta i fins i tot el port olímpic. Durant tots aquests mesos, a la seva terrassa no hi han deixat de passar coses: còctels d’autor, música en vi, menús gastronòmics… I ara ja tenen dissenyats els diferents menús que se serviran al restaurant Olentia per la nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve i nit de Cap d’Any. I si plou? Cap problema! Ja tenen previst traslladar als clients al piano bar de l’hotel.

El Palace Barcelona

El Palace Barcelona. Gran via de les Corts Catalanes, 668

Una de les terrasses més tops i dinàmiques que coneixem és la del Palace Barcelona, a la Dreta de l’Eixample, Rooftop Garden, l’anomenen. L’equip d’aquest històric hotel —el primer 5 estrelles de la ciutat obert el 1919!— està fent un veritable esforç per animar els caps de setmana de l’hivern barceloní empescant-se propostes per a tots els públics, on la gastronomia sempre hi és present. Els 1.500 metres quadrats de l’espai donen per a tot. Pots “viatjar” a la Selva, degustar plats i receptes típiques de la zona alemanya en un típic refugi que han construït al bell mig de la terrassa (magnífic Apfelstrudel). També pots visionar un pel·lícula d’esperit nadalenc a una cabana amb crispetes, una tassa de xocolata, un vi calent o un còctel inspirat en el film. I fins al 5 de desembre, nit de Reis, totes les tardes pots passejar-te per un Christmas Market, com els del nord d’Europa, i comprar tot de productes. artesans.

Claris Hotel & Spa

Claris Hotel & Spa. Pau Claris, 150

Hi ha molts hotels amb terrasses estupendes a Barcelona com la del Claris, situada a la setena planta de l’hotel del mateix nom, al carrer de Pau Claris de Barcelona. Vols celebrar-hi les festes de Nadal? També pots. El xef Aurelio Morales ha elaborat diferents propostes gastronòmiques per aquestes festes (zamburiña o petxina de pelegrí marinada, crema de carrabiners i tòfona negra, tàrtar tebi de peix blanc en escabetx i musclos…), sense renunciar als clàssics com la sopa de galets o el caneló de pularda. Oberta tot l’any —té un tancament especial que així ho permet— i condicionada per a qualsevol moment del dia o de la nit. La Terrassa del Claris és un espai emblemàtic de la ciutat, tranquil, discret, elegant, amb una oferta de cuina mediterrània innovadora a base dels millors productes frescos de temporada, capitanejada als fogons per Martín Muchnik.

Alaire Terrace Bar (Hotel Condes de Barcelona)

Alaire Terrace Bar . Passeig de Gràcia, 73

Una altra de les nostres preferides és la Terraza Alaire, a la vuitena planta del l’Hotel Condes de Barcelona, en aquest cas, i amb vistes precioses al passeig de Gràcia. Oberta de dimecres a diumenge, de la una del migdia a 2/4 de 10 de la nit, sense interrupció, ofereix al comensal servei de cuina, begudes i còctels, que també pots encarregar, recollir i endur-te a casa. La terrassa té com tres espais: la zona de bar que és coberta, el chill-out que també cobreixen si es requereix, i la zona dels para-sols, on hi ha estufes i mantes pel més fredolics. (Fòrmula ‘Escudella i Carn d’Olla’, prèvia al Nadal i fins després de festes).

Verbena Terrace (Monument Hotel)

Verbena Terrace. Passeig de Gràcia, 75

Si trobeu plena l’anterior podeu reservar taula a Verbena, la terrassa del Monument Hotel, establiment de la família Cadarso també, just enfront. En aquest cas, però, només els caps de setmana: divendres, dissabtes i diumenges, amb un horari similar (només mitja hora diferència per dalt, 13.30h) i un estil de cuina més Berasategui, informal, per compartir. També tenen servei de “take away” i la resta de comoditats.

Terrasses jardí i patis

Vivanda

Vivanda. Major de Sarrià, 134

El carrer Major de Sarrià, encara té un aire de poble que, per als barcelonins adoptius que aquest Nadal no podran passar les festes al seu, pot ser inspirador. En una de les cases d’aquest carrer hi ha el Vivanda, un restaurant bàsicament de cuina catalana, amb alguns plats de cuines tradicionals mediterrànies properes comandat pels cuiners Jordi Vilà (una estrella a l’Alkimia) i Gabi Calzado. S’ha de travessar el menjador per entrar en una eixida tipiquíssima de poble. A l’estiu, els arbres d’aquest pati donen ombra a les taules i, aquest hivern, sense fulles, hi deixaran entrar el sol. Ideal per compartir-hi les tapes i els platillos pensats per a una clientela local: caneló de pollastre, vedella i porc gratinat, macarrons de rostit gratinats al forn, bacallà amb samfaina, fricandó…

Restaurant Windsor

Restaurant Windsor. Còrsega, 286

Escudella i carn d’olla o crema catalana també arriben a les taules de l’elegant Restaurant Windsor, a la Dreta de l’Eixample, des de fa dues dècades. Plats tradicionals catalans alleugerits, però igual de saborosos. De fet, tots els dimarts i dimecres d’hivern proposen un Menú Especial Escudella per mantenir viva la tradició a Barcelona, que ja saps com costa de vegades trobar receptes de casa nostra. Del Windsor destaca justament la seva terrassa jardí, un petit oasi per gaudir d’un dinar distés i reconfortant com aquest, privatitzable tant a l’hivern com a l’estiu, gràcies al seu sostre retràctil, que ofereix protecció si el temps ho requereix.

Sintonia

Sintonia. Rosselló, 249

Sota els Jardins del Palau Robert, hi ha un altre restaurant amb terrassa jardí que ens agrada molt, el Sintonia, amb el xef Pablo Tomás, als fogons. Cèntric, semiamagat, tranquil, amb una bonica terrassa jardí coberta i propostes de mercat, saboroses i ben presentades a preus moderats durant tot l’any. Plats amb història (amanida Cèsar, sopa bullabessa, pasta a la carbonara autèntica, filet parmentier, Cafè París …), tàrtars del seu carretó (vaca vella, salmó cru o remolatxa). Els menús nadalencs per menjar “in situ” o per endur-se a casa (24, 25, 26 i 31/12 ) ja pengen del web!

Fragments Cafè

Fragments Cafè. Plaça de la Concòrdia, 12

A les Corts, el pati interior del Fragments Cafè és el més desitjat als mesos de bon temps… I segurament també ho serà en aquest hivern pandèmic. El projecte personal del dissenyador gràfic Ricard Feriche —gendre de Leopoldo Pomés, l'”alma mater” del Flash Flash o d’Il Giardinetto— a la plaça de la Concòrdia està comandat als fogons per Salva Gàlvez, des de fa uns tres anys. Un xef bon coneixedor de la cuina del xup-xup, dels sabors intensos i dels plats que mai no passen de moda. Des de les braves fins als guisats, sota els arbres del pati del Fragments, aquest Nadal segur que passarà més bé, per fred que sembli que faci. Tal com anuncien, el seu pati està ventilat i calefactat! I si no trobeu lloc al pati, sempre podeu reservar una de les taules que disposen a la plaça.

Terrasses a peu de carrer

Toni Bigoti

Toni Bigoti. Taquígraf Garriga, 143

Un restaurant amb bon menú de migdia per 14 € que pots gaudir a la terrassa que tenen creuant el carrer del Taquígraf Garriga, als Jardins de Joaquim Ruyra, equipada amb tendals, faldons i estufes. Alerta al saltat de col, bròcoli i patata a l’all cremat.

La Xarxa

La Xarxa. Plaça Molina, 2

La Xarxa. Del Grup Varela, al número 2 de la plaça de Molina, el nostre primer restaurant després de la represa. I el seu germà gran: Casa Varela. Al número 4 de la mateixa plaça. La mateixa qualitat, en oferta gastro i servei, i amplitud al barri de Sarrià – Sant Gervasi.

Tr@mendu

Tr@mendu. Passatge d’Andalusia, 8

La del Tr@mendu (ens agrada el vermut) de la Bordeta, al districte de Sants-Montjuïc, del cuiner Jordi Marzo. Terrassa molt sol·licitada a una plaça del barri tranquil·la i sense trànsit! S’ha de reservar amb antelació perquè sempre està ple. Ideal per a grups reduïts d’amics i famílies amb nens.

Bar Alegria

Bar Alegria. Comte Borrell, 133

La del Bar Alegria, a les mans d’en Tomás Abellán des del 2017, tot i que el local és històric. Llaunes, snacks, platillos, vermuts, vins naturals… i rumba! Els diumenges, de 13 a 15 h.

Més informació del Nadal 2020