Us heu parat a pensar mai com van viure els nens i nenes a Barcelona els efectes de la Guerra Civil? Quin era el seu dia a dia? Les seves pors?

Doncs teniu una oportunitat de fer-vos una idea del seu món durant aquells anys gràcies a l’exposició “Una infància sota les bombes”, que podeu visitar a El Born CCM fins al 31 de març.

La mostra, estructurada en tres àmbits
  • El primer evoca la Barcelona del 1938 i l’impacte dels bombardejos sobre la ciutat i les persones i com va alterar aquest fet el dia a dia.

  • El segon explica de quina manera els nens i les nenes que van ser testimonis del conflicte, a través dels seus dibuixos d’allò que veien.

  • El tercer i últim àmbit vol ser un reflex de com va quedar el món dels adults que van viure els bombardejos quan eren nens.

Visites guiades a l’exposició temporal: de dimarts a diumenge, a les 17 h. Durada: 1 hora. 

És recomanable fer reserva prèvia per les visites guiades.

 
Una exposició per preservar la memòria

Aquesta mostra neix per recordar els bombardejos que va patir la ciutat de Barcelona durant la guerra, fets dels quals aquest 2018 se n’ha complert 80 anys, trist aniversari que betevé va recodar en un especial.

Els dies 16, 17 i 18 de març del 1938 Barcelona va ser brutalment bombardejada per l’aviació italiana. Els atacs aeris van provocar la mort de 875 civils, dels quals 118 eren nens i nenes. Va ser la primera vegada en la història militar que, segons els estudiosos, s’utilitzaven aquesta mena d’atacs indiscriminats contra la població civil. Un model que es va assajar a Barcelona i que després es va aplicar a la Segona Guerra Mundial.

Per preservar la memòria d’aquests fets, e El Born CCM ha programat “Una infància sota les bombes”, exposició que va acompanyada de tot un seguit d’activitats paral·leles.