Arriba la 32a edició del festival de música folk Tradicionàrius. La música tradicional té una cita a Gràcia cada hivern, i ho fa a través d’aquest festival, que es va crear a finals dels anys 80 i que se celebra al Centre Artesà Tradicionàrius.

El tret de sortida és divendres, 11 de gener, amb el el grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigrall, un grup de gralles que engegarà aquesta primera sessió del festival i que celebrarà també els 35 anys de la colla de grallers La Pessigolla. Tot plegat, en la coneguda cercavila de la plaça de la Vila (22 h). La festa seguirà dins del CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) amb l’electrogralla de Roger Andorrà (22.30 h). Això, pel que fa a l’inici, l’11 de gener, però el festival s’allargarà fins al proper mes d’abril.

Enguany el festival vol mostrar una realitat que està passant amb la nova escena tradicional: la interacció entre la música d’arrel i altres expressions artístiques com la dansa, el moviment escènic o la tecnologia sonora contemporània. Molts dels espectacles que es podran veure durant aquests tres mesos tindran pinzellades d’aquesta tendència, com el concert inaugural a càrrec de Roger Andorrà i la seva proposta ‘Electrogralla’.

Aquí trobareu la programació del Tradicionàrius 2019 en PDF.