barcelona dibuixa

Què?

Se celebra la 10a edició de Barcelona Dibuixa, un festival de participació ciutadana, centrat en la importància del fet de dibuixar. Sota la direcció artística del Museu Picasso i en coproducció amb l’Institut de Cultura, hi ha programats 36 tallers a diferents espais culturals de la ciutat, de manera presencial i virtual. 31 es poden fer presencialment amb inscripció prèvia.

Quan?

El diumenge 25 d’octubre del 2020, d’11 a 19 h. 

Com?

Trieu el taller i el lloc i feu reserva prèvia. A partir del 16 d’octubre ja podreu fer les vostres reserves.

barcelona dibuixa 2

Els 7 tallers que no et pots perdre

1-Museu Picasso / Les mirades parlen

En aquesta proposta, es destaca la importància de les expressions en el llenguatge del còmic i es demana a les persones que dibuixin mirades diferents en globus de text. A càrrec Agustina Guerrero, dissenyadora gràfica i dibuixant. Atenció que al Picasso hi ha altres propostes en el marc del Barcelona Dibuixa.

2-Blueproject Foundations / Dibuixasons 

La Blueproject Foundation participa al Barcelona Dibuixa 2020 amb la proposta Dibuixasons, de l’artista Laura Llaneli.

Es poden dibuixar els sons? Com podem representar el miol d’un gat o el grinyolar d’una porta? Dibuixasons és un taller on s’aprendrà a traduir el llenguatge sonor al llenguatge gràfic i visual per generar una gran partitura conjunta

3-Castell de Montjuïc / Postals Retrofuturistes

el Castell comptarà amb l’artista Manu Ripoll com a conductor del taller “Postals Retrofuturistes”, on les persones que participin dibuixaran sobre antigues fotografies de Barcelona un passat alternatiu, Imaginant com paisatges de la ciutat, com el Castell de Montjuïc, s’omplen de dinosaures gegants, dobles llunes, cotxes voladors o persones amb vestits espacials.

4-Museu de Ciències Naturals / Entre Llums i ombres

L’activitat Entre Llums i ombres , amb l’artista Raquel Arnaiz, ens convida a projectar a partir d’elements naturals i objectes quotidians ombres que ens inspirin i facin volar la imaginació per crear així la nostra obra. En aquest vídeo ens ho explica molt bé:

5-El Born Centre de Cultura i Memòria / Amb ulls de gat

Et proposem despertar la creativitat a l’ombra de Perich i, de la mà de Kap, jugarem a descobrir les set vides gràfiques dels gats més impossibles: descobrirem els gats amagats en les paraules i els dibuixarem.

6-MACBA / Internet Respira!

Cada vegada ens comuniquem més a través d’internet: un ens eteri que, diuen, viu al núvol digital. Però, quina és la realitat física d’internet? On dorm? De què s’alimenta? Contamina? És internet una patata? Des de la imaginació, respondrem a aquests interrogants. Dibuixarem formes a partir d´objectes que trobem per casa, els acolorirem i hi afegirem textos decorats.Irma Marco, artista i investigadora

7-Fundació Joan Miró / Dibuixa i crea el teu propi herbari

Explorarem com observar la natura i construirem un herbari format tant per elements naturals com per dibuixos nostres. – Inés Calveiro, il·lustradora i dissenyadora gràfica

Trobareu a la web de Barcelona Dibuixa tota la informació sobre la resta de tallers.