Què?
Ni tan sols la COVID-19 pot frenar les ganes dels aficionats al manga, l’anime i la cultura japonesa! Tot i que la situació actual ha obligat a suspendre l’edició presencial, el Manga Barcelona es trasllada al món digital amb una proposta que s’ha batejat com a Manga Barcelona Limited Edition.

Quan?
Del divendres 30 d’octubre al diumenge 1 de novembre del 2020.

Com?
El Saló del Manga 2020 només es podrà gaudir durant els tres dies que durarà el certàmen, mirant de recrear la versió presencial, i fent-lo online i accessible a tothom, sigui on sigui i de forma gratuïta.
Per participar-hi ho heu de fer connectant-vos al web del festival.

MANGA ONLINE 2020

Què hi trobareu?
Hi haurà emissions en directe que es compaginaran amb tota una sèrie de continguts als que es podrà accedir a demanda.

 • Convidats japonesos: la mangaka Kaori Tsurutani (Metamorfosis BL, Norma Editorial) i Gengoroh Tagame (El marido de mi hermano, Panini Cómics), que formen part de l’exposició virtual ‘Manga, diversitat i inclusió’.
 • Actuacions musicals: Mika Kobayashi i el grup Back-On.
 • Autors convidats: l’il·lustrador Jorge Arranz, el divulgador Héctor García ‘Kirai’ o el dibuixant David Ramírez.
 • Presentacions editorials de manga amb novetats i anuncis de les noves llicències que molts fans esperen descobrir.
 • Expositors, amb informació i links a les respectives editorials, llibreries, etc.
 • Taules rodones i conferències (LGTBI al manga, com la indústria del manga s’enfronta a la situació creada per la COVID-19, consells per viatjar al Japó i diferents xerrades sobre els manga de demografia femenina)
 • Japan Experience: amb els tallers relacionats amb la cultura japonesa (introduccions a l’idioma japonès, kamishibai pels més petits, etc.), les arts marcials i tota la part gastronòmica que ens proposarà una sèrie de receptes que podem provar de fer a casa.
 • Xerrades i tallers protagonitzades per autores i autors que publiquen obres definides com a ‘iberomanga’.
 • Classes online, a destacar les lliçons que oferirà Eduard Balust (actualment treballant al Japó), Senshiru i Marian Company (autores nominades als Premis Manga Barcelona) o Dani Bermúdez (guanyador de l’edició anterior amb Liquid Memories).
 • Introducció al el món del tokusatsu, el cinema i les sèries de televisió d’efectes especials amb llarga tradició al Japó, amb una taula rodona amb la presència d’Ángel Sala, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges).
 • Projecció de pel·lícules d’anime i d’imatge real japoneses, aquesta vegada l’accés a l’Auditori Manga Barcelona es farà a través de la plataforma FILMIN, amb qui el Manga Barcelona comença a col·laborar aquest any. S’oferirà des del 30 d’octubre fins al 5 de novembre una selecció de pel·lícules que inclouen Seven Days War, la guanyadora a millor pel·lícula d’animació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (Sitges), la nova pel·lícula del director de culte Takashi Miike, First Love, i fins i tot l’edició restaurada digitalment d’un dels èxits d’Akira Kurosawa: Dersu Uzala. Aquesta serà la única part de l’esdeveniment que tindrà un cost, però amb la possibilitat d’adquirir un abonament molt econòmic que inclou un més de subscripció a la plataforma FILMIN.
 • Botiga online amb una sèrie de productes exclusius, com pot ser la mascareta que porta la protagonista del cartell d’aquest any.