sal c barcelona

Arriba ‘Sala C: Cinema, Creació i Art Contemporani’, un cicle comissariat i organitzat pel certamen de cinema documental Dart en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”.

El cicle, creat per a divulgar la creació i l’art contemporani a través del cinema documental, projectarà una selecció dels títols nacionals i internacionals més interessants dels últims anys centrats en figures clau de l’art, l’arquitectura, la fotografia i el disseny.

Aquest 2022 presenta la seva temporada  als Caixaforum de Barcelona, Madrid, Saragossa, Lleida, Sevilla, Palma, Tarragona i Girona, del 13 de gener fins al 13 de maig de 2022. Aquí t’expliquem les pel·lícules que es faran a la ciutat al Sala C.Quan?

Del 13 de gener fins al 13 de maig 2022 | A Barcelona: 14 de gener, 11 de febrer, 11 de març, 8 d’abril i 13 de maig 2022


On?

CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) | 6 €


Programa

Divendres 13 de maig 2022, 19 h 

Barbara Rubin & The exploding NY Underground
Chuck Smith, 2018, EUA. VOSE2

L’obra mestra ‘Christmas on Earth’ va trencar molts esquemes i va commocionar l’escena del cinema experimental de Nova York. La seva autora, la cineasta experimental Barbara Rubin, va realitzar la pel·lícula quan tenia només 18 anys. Durant la seva trajectòria, va treballar amb Jonas Mekas a la Filmmaker’s Coop, va col·laborar amb Andy Warhol i va ser fonamental en la creació de la pròspera comunitat de cinema underground de Nova York.


Projeccions anteriors

Divendres 14 de gener 2022, 19 h

Aalto’
Virpi Suutari, 2020, Finlàndia. VOSE

‘Aalto’ relata la vida i l’obra d’un dels arquitectes moderns més grans, Alvar Aalto. El documental comparteix per primera vegada l’íntima història d’amor d’Alvar i la seva dona, també arquitecta, Aino Aalto. Un recorregut per les seves obres emblemàtiques al voltant del món, on s’inclou un dels seus edificis més bonics a Finlàndia, una biblioteca a Rússia, una residència d’estudiants al MIT i la casa privada d’un col·leccionista d’art a prop de París.


Divendres 11 de febrer 2022, 19 h

‘Betond the Visible-Hilma af Klint
Halina Dyrscka, 2019, Suècia i Alemanya. VOSE

El documental narra la història extraordinària de la visionària i pionera artista sueca Hilma af KlintInspirada per la ciència moderna i les riqueses del món natural, va començar el 1906 a realitzar una sèrie de colorides, sensuals i estranyes obres sense precedents a la pintura -més tard se’n dirà art abstracte-. Una retrospectiva recent al Museu Guggenheim recupera la figura de Hilma af Klint, que va ser durant anys una creadora oblidada per la narrativa patriarcal i esborrada per la determinació capitalista del mercat de l’art.Divendres 11 de març 2022, 19 h

The proposal’
Jill Magid, 2018, EUA. VOSE

Conegut com “l’artista entre els arquitectes”, el mexicà Luis Barragán és un dels arquitectes més cèlebres del segle XX. Quan va morir, el 1988, gran part de la seva obra va quedar tancada en un búnquer suís, oculta a la vista del món. En un intent de ressuscitar la vida i l’art de Barragán, l’artista Jill Magid crea una atrevida proposta que es converteix en una obra d’art fascinant en si mateixa: un acte de negociació a la corda fluixa que explora fins on pot arribar un artista per democratitzar l’accés a lart.


Divendres 8 d’abril 2022, 19 h 

The Universe of Keith Haring’
Chistina Clausen, 2008, EUA. VOSE

Aquest documental examina un dels artistes més destacats dels anys 80, i com va influir en el panorama creatiu de la seva època. La pel·lícula segueix els seus primers experiments amb el grafit, les videoinstal·lacions i la pornografia pop fins a la seva creació d’imatges icòniques contra la droga i l’ apartheid . Abans de la seva mort el 1990, Haring va viatjar per tot el món, va fer moltes amistats i acostumava a dibuixar sobre qualsevol superfície en blanc que se li posés al davant.