Barcelona Districte Cultural

Com moltes altres iniciatives, el Barcelona Districte Cultural ha hagut de suspendre la programació que tenia prevista arran del tancament d’equipaments per la crisi del coronavirus. Però amb l’objectiu de seguir oferint servei als ciutadans i donar suport al sector, va proposar als artistes que participaven en aquesta edició transformar les seves propostes en activitats en línia.

El resultat és una nova programació creada expressament per al context de confinament, on trobareu tallers, conferències i petits concerts, entre d’altres. Les activitats es poden seguir a través de les xarxes socials del Barcelona Districte Cultural.

El Barcelona Districte Cultural és un programa estable d’espectacles de música, teatre, dansa, circ i audiovisuals que tenen lloc a més d’una vintena d’espais culturals de proximitat.

Programa d’activitats

 

Dimarts 26 de maig

Endinsem-nos en les cançons de Joina / 1
Sessió per distingir l’harmonia, la lletra i l’estructura de les cançons i aprendre a tocar-les. En aquest cas, dos temes de Joina incloses al disc ‘Companyes’. A les 10 h, a Facebook i Instagram.

Dijous 28 de maig

Endinsem-nos en les cançons de Joina / 2
Segona sessió amb Joina per treballar dos temes del seu disc ‘Companyes’. Aprendre’n l’harmonia, lletra i estructura per després tocar i cantar-les. A les 10 h, a Facebook i Instagram.

Xerrada “Online vs. en viu… Quina creació quedarà a les xarxes?”
Adrià Olay, Marc Tarrida, Clara Peya i Gloria Ribera participen en aquesta conversa sobre com el confinament ha forçat els creadors a fer propostes en línia i com això pot determinar el futur. A les 19 h, a Facebook.

Divendres 29 de maig

Concert Conf***at! amb la vedet i cupletista Glòria Ribera
Actuació en dues parts: la primera, amb la copla ‘Compuesta y sin novio’ i la peça per a veu i guitarra ‘La República en España’; la segona, amb una selecció de grans composicions de la història de la copla. A les 19 h, a Instagram.

Dissabte 30 de maig

Endinsem-nos en les cançons de Joina / 3
Tercera sessió amb Joina per aprendre a través de les cançons. S’analitza l’harmonia, lletra i estructura de dues de les seves cançons incloses al disc ‘Companyes’. A les 10 h, a Facebook i Instagram.

Diumenge 31 de maig

Concert d’Anna Colom i Jose Manuel Álvarez
Cant i ball amb dos dels artistes del setè circuit del Barcelona Districte Cultural: Anna Colom i Jose Manuel Álvarez. A les 19 h, a Instagram.

Activitats passades

Divendres 8 de maig

Taller sobre música americana d’arrels 5.
Cinquena de les sis càpsules del taller sobre música americana d’arrels que ofereix el pianista Enma Fernández. Una oportunitat per conèixer, a mode introductori, des dels fonaments del jazz a Nova Orleans al blues de Chicago. A les 18 h, a Facebook i Instagram.

Dissabte 9 de maig

Improvisem en directe amb Impro Barcelona
Els membres de la companyia Impro Barcelona fan una sessió d’impro en directe i interactiva. El públic és qui els anirà proposant elements a partir dels quals crear una història. La cita és a les 19 h, a Facebook.
‘Temporada baixa’
Quart capítol de la web sèrie de Duo Fàcil. Els tres actors d’aquesta companyia mostren situacions viscudes en confinament i es troben virtualment per imaginar nous projectes. A les 19 h, també el dimecres, a Facebook i Instagram.

Diumenge 10 de maig

Videocreació de Mireia Miracle
L’artista Mireia Miracle, que ha havia presentat el treball ‘Todo pasará’, ofereix ara una nova creació en confinament.
A les 12 h, a Facebook i Instagram.

Dijous 14 de maig

“Creació en temps de covid”

Xerrada amb quatre dels artistes que formaven part de la programació del setè circuit Barcelona Districte Cultural: la dramaturga Denise Duncan, la ballarina i coreògrafa Laia Santanach, el músic Marc Parrot i l’artista performàtica Daniela Poch.
Modera la xerrada Lola Armadàs. A les 19 h, a Facebook.

Dissabte 16 de maig

Taller de dansa amb Laia Santanach
La ballarina i coreògrafa Laia Santanach, que tenia previst presentar l’espectacle ‘ÀER’, ofereix una classe de dansa. Les cinc primeres persones que s’inscriguin, a més, tindran accés a una classe en línia personalitzada. A les 10 h, a Facebook i Instagram.

Concert d’Enma Fernández

El pianista i compositor Enma Fernández, que estava presentant al Barcelona Districte Cultural el seu disc ‘Hey chico!’, ofereix un concert amb algunes composicions incloses en aquest treball, però també clàssics de les músiques d’arrel nord-americanes. A les 19 h, a Instagram.

Diumenge 17 de maig

Taller de sevillanes amb José Manuel Álvarez
El ballarí i coreògraf José Manuel Álvarez havia de presentar als escenaris del Barcelona Districte Cultural l’espectacle ‘Movimiento colateral’. Per aquest programa en línia ens va oferir fa uns dies un taller de rumba i ara ens ensenya a ballar sevillanes. A les 10 h, a Facebook i Instagram.

Dijous 21 de maig

Xerrada “Nens, escenaris i Covid…”
Conversa amb Jordi Mas, de Circ Vermut; Iolanda Llansó, de Xirriquiteula; i Jordi Farrés, de Farrés Brothers i cia; moderada per Lola Armadàs, del Barcelona Districte Cultural per parlar sobre com l’art pot ajudar que els més petits entenguin noves realitats.

Divendres 22 de maig

Concert de The Feliuettes
Les membres de la companyia The Feliuettes oferiran una selecció de temes dels seus seus tres espectacles: ‘Akelarre’, ‘Cobi, Curro i Naranjito’ i The Feliettes’. A les 19 h, a Facebook.

Dissabte 23 de maig

Vídeo del taller de dansa amb Laia Santanach
Resultat de les classes personalitzades que cinc alumnes han rebut de Laia Santanach per treballar la coreografia proposada anteriorment. A les 10 h, a Facebook i Instagram.