asian films festival 2021

9a edició de l’Asian Film Festival Barcelona, que torna presencialment fins al 7 de novembre.
Durant dotze dies, es projecten 120 pel·lícules de 26 països diferents, per veure la millor filmografia actual del continent asiàtic.
Una edició especial, la d’aquest any, ja que coincideix amb la celebració del 20è aniversari de Casa Àsia, un dels pilars del festival!

betevé col·labora amb l’Asian Film Festival, oferint pel·lículesal llarg de tot el mes de novembre.


Quan?

Del 27 octubre al 7 de novembre del 2021


On

Cinemes Girona | CaixaForum Barcelona | Institut Francès |
Filmoteca de Catalunya i Filmin (online)
Propostes pel cap de setmana de l’Asian Film Festival

 • ‘Where is Pinki?’ (Prithvi Konanur, Índia)
  Secció Panorama. Divendres, 5 de novembre. 16 h. Cinemes Girona.

Drama centrat en una parella treballadora de classe mitjana que viu amb la seva filla de vuit mesos, la Pinki, en un entorn urbà de l’Índia. Deixen el nadó en mans d’una cuidadora, que el cedeix a una amiga perquè demani almoina pels carrers de la ciutat. Però totes dues desapareixeran i els pares iniciaran una frenètica recerca en un laberint on trobar la nena sembla impossible.


 • ‘Hand Rolled-Cigarrete’ (Chan Kin-long, Hong Kong-Xina)
  Secció Discoveries. Divendres, 5 de novembre. 18 h. Cinemes Girona.

Drama sobre un membre retirat de l’exèrcit britànic de Hong Kong que malviu fent alguns treballs. Paral·lelament, un narcotraficant d’estar per casa es posa en problemes seriosos quan el seu cosí li roba un carregament de droga i es veu obligat a fugir de l’organització criminal.


 • ‘Vengeance is Mini, all Others Pay Cash’ (Edwin, Indonèsia)
  Secció oficial. Divendres, 5 de novembre. 20 h. Cinemes Girona.

Pel·lícula guanyadora del Lleopard d’Or al Festival de Cine de Locarno, basada en una novel·la premiada d’Eka Kurniawan. El film explora el masclisme de finals dels anys 80 a través de les melodramàtiques desaventures d’un lluitador de carrer amb un passat tèrbol, que no té por de ningú ni de res, només de la seva pròpia i vergonyosa impotència.


 • ‘The Australian Dream’ (Daniel Gordon, Austràlia)
  Secció oficial. Diumenge, 7 de novembre. 18 h. Cinemes Girona.

Documental escrit i narrat pel periodista australià aborigen Stan Grant. Qüestiona des de l’inici què vol dir ser australià i el conflicte endèmic entre raça i identitat. Pel reporter, el problema té el seu origen en la discriminació colonial. El protagonista és l’exfutbolista Goodes, abans que es convertís en esportista professional i després de l’èxit, quan se’l va conèixer com a activista en defensa dels drets dels indígenes.


 • ‘Better Days’ (Derek Kwok-cheung Tsang, Hong Kong / Xina)
  Secció oficial. Diumenge, 7 de novembre. 20 h. Cinemes Girona.

La pel·lícula de clausura és aquest drama guanyador de vuit premis als Hong Kong Film Awards i nominada a millor pel·lícula internacional als Oscars. El protagonista és un estudiant brillant que, després de ser testimoni del suïcidi d’un company de classe, es converteix en l’objectiu d’un assetjador violent i dels seus amics de l’institut mentre intenta preparar-se per a l’examen d’accés la universitat. Un noi que ha sigut abandonat per la seva família s’oferirà a protegir-lo.