El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) està de celebració pel seu 25è aniversari. Aquest espai cultural de referència a Barcelona va néixer el 24 de febrer de l’any 1994 en un moment en què es començava a implantar la xarxa d’equipaments culturals públics de la ciutat. Més de dues dècades després, la ciutat i el món han canviat. Per això, el 2019 vol ser pel CCCB, i sobre la base sòlida de la seva història, com una mena de resposta a aquests canvis i inquietuds de les noves generacions. 

Però abans d’encarar el futur, volen celebrar aquesta data tan especial. Per això, des de l’equipament han organitzat al llarg del cap de setmana, dues jornades de portes obertes. Els assistents han pogut gaudir de l’exposició “Stanley Kubrick” i de l’Arxiu Xcèntric, així com, d’actuacions musicals, projeccions i una festa familiar.

Centenars de persones s’han acostat aquest dissabte al matí al CCCB per visitar les exposicions que aquests dies acull l’equipament. Molts dels assistents ja sabien que aquest cap de setmana se celebra el 25è aniversari del museu i que l’entrada és gratuïta, però a d’altres els ha sorprès. Aquest diumenge al matí les portes obertes continuen.

9,4 milions de persones han visitat les instal·lacions

25 anys després, es calcula que 9,4 milions de persones han visitat les instal·lacions del CCCB. Gairebé la meitat hi han anat per visitar algunes de les 170 exposicions que s’hi han programat, però la resta de visitants han assistit com a públic a alguna conferència, festivals, actuacions, o projeccions organitzades pel CCCB. Des de la direcció destaquen que el CCCB ha esdevingut una institució precursora, un espai de trobada en què s’han afavorit les relacions entres diferents gèneres artístics i pioners. Durant el primer any d’obertura va rebre la visita de la primera ministra de Regne Unit, la conservadora Margaret Thatcher, que hi van anar acompanyada de l’alcalde Pasqual Maragall.