Jornada de portes obertes a la Casa Vicens. La cita: 22 de maig, Santa Rita, de 10 a 20 h. Es podrà visitar de franc la casa i també l’església de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, que es fa en aquesta data seguint una tradició que van iniciar els antics propietaris, que obrien el jardí per a la benedicció de roses.

  • 10 h: obertura de portes i venda d’espelmes i roses
  • 11 h: missa de Santa Rita i benedicció de roses a l’església de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül
  • 19 h: darreres entrades per la visita
  • 20 h: tancament de portes

La Casa Vicens, que va finalitzar les feines de rehabilitació fa un parell d’anys, és un edifici modernista situat al barri de Gràcia i el primer projecte important d’Antoni Gaudí (quan tenia 31 anys). Es va començar a construir l’any 1883. La Casa Vicens és una obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i Patrimoni Mundial de la Unesco.

Per què per Santa Rita?

A la segona meitat del segle XVIII se situava, en el terreny on hi ha actualment la Casa Vicens, una casa de convalescència dels pares Carmelites Descalços del convent dels Josepets, a la plaça de Lesseps actual. Sorpresos per la ràpida recuperació dels diversos mals de les persones que bevien aigua de la font, van dedicar l’indret a Santa Rita, patrona de les causes impossibles. Per aquest fet, la Casa Vicens que, com diem, ocupa l’espai on hi havia la font, fa aquest dia una jornada de portes obertes.

Arxiu Gavin del Monestir de les Avellanes (AG)