museu blau

Què?

El Museu de Ciències Naturals, al Fòrum, celebra el 10è aniversari i per aquest motiu ha preparat diverses activitats:

  • Dissabte 27 de març farà jornada de portes obertes.
  • Hi haurà jornada de portes obertes els dies 10 de cada mes fins al desembre del 2021 (excepte el mes maig que ho serà dimarts dia 11).
  • A més, per celebrar l’aniversari el Museu ha preparat també 10 sorpreses que s’aniran desvetllant al llarg del 2021.
  • La primera sorpresa és la inauguració d’una rèplica del Gabinet de curiositats de la família Salvador, un tresor del patrimoni científic de Barcelona declarat Bé d’Interès Nacional, l’original del qual es conserva a l’Institut Botànic de Barcelona.
  • La resta de sopreses s’aniran anunciant al llarg de l’any, a través de els xarxes i del web dels 10 anys del museu.

10 anys de vida

El dia 27 de març del 2011 el Museu de Ciències Naturals de Barcelona va obrir les portes al parc del Fòrum. D’aquesta manera, i després de la seva ubicació inicial al Parc de la Ciutadella, va nèixer un nou equipament que va permetre explicar els continguts del museu d’una altra manera, més divulgativa, propera i didàctica.
La nova seu va apostar per unes instal·lacions modernes (a càrrec dels arquitectes suïssos, Herzog & de Meuron), conegudes al principi com l’Edifici Blau -un edifici construït en motiu del Fòrum de les Cultures del 2004. L’edifici va ser dotat també de serveis situats al voltant d’un immens vestíbul d’accés lliure com  l’exposició permanent ‘Planeta Vida’, els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0 a 6 anys, les aules, la sala d’actes i la botiga.

L’any 2020, el Museu va créixer amb el Terrat Viu, un espai verd i silvestre de 7.100 metres quadrats situat a la coberta de l’edifici que s’ha integrat a la visita i les activitats de l’equipament.

Fins ara, més d’un milió de persones han visitat i gaudit de les propostes d’aquest gran equipament cultural que aquest any fa deu anys que va arribar al Fòrum.