Què?

El MUHBA ofereix aquest juliol la segona edició del cicle Barcelona en moviment. Nits de cinema al MUHBA Park Güell, que aquest cop es dedica a Barcelona i el cinema criminal. Els darrers tres dijous de juliol podreu veure tres pel·lícules que presenten la nostra ciutat des del prisma del gènere d’intriga o thriller. Una edició que aquest any es farà online, per les circumstàncies sanitàries actuals. Abans de cada pel·li, hi haurà una breu introducció sobre el context històric i social del que es veurà.

Programa

  • Dijous 16 de juliol. 21 a 0 h

‘Los atracadores’, Francisco Rovira Beleta (1962)

Vidal i els seus amics Ramon i Carmelo, són uns petits delinqüents que es diverteixen assaltant farmàcies. Quan decideixen robar la recaptació d’un cinema cometen el seu primer assassinat i llavors, ja no podran aturar una carrera criminal que acabarà tràgicament.

  • Dijous 23 de juliol. 21 a 0 h

‘Fata Morgana’, Vicente Aranda (1965)

Fata Morgana és un thriller futurista català dirigit per Vicente Aranda a Barcelona. Una de les pel·lícules més representatives de l’inici de la denominada Escola de Barcelona, debut  de Gimpera i primera pel·lícula en solitari d’Aranda. Els habitants d’una estranya Barcelona deserta estan marxant a causa del pànic. La ciutat ha patit les conseqüències d’un futur distòpic, i només la mantenen amb vida unes quantes persones que encara s’atreveixen a seguir-hi vivint.

  • Dijous 30 de juliol. 21 a 0 h

‘La cripta’, Cayetano del Real (1981)

Una nena, alumna d’un distingit col·legi de la part alta de Barcelona, desapareix de l’internat. La direcció de centre vol portar el tema amb discreció. Per això contacten amb un curiós personatge (José Sacristán) meitat quinqui, meitat boig, reclòs en un psiquiàtric perquè dugui a terme les investigacions.

Per accedir a les sessions del cicle de cinema cal accedir a la pàgina web del MUHBA