Mecal 2019
cartell Mecal 2019

El Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, celebrarà la seva 21a edició entre el 28 de març i el 14 d’abril. El MACBA, l’Arts Santa Mònica, l’Institut Francès i el Movistar Centre acolliran les projeccions de 350 curtmetratges procedents de 40 països. Es projectaran els films guardonats o nominats als Oscars i als premis Goya i hi haurà diverses estrenes mundials de curtmetratges.

El Mecal dedica una setmana cadascun dels tres gèneres i aquest any projectarà curts d’Estònia, el país convidat d’aquesta edició.

Tres setmanes, tres gèneres:

  • Del 28 de març al 31 d’abril al MACBA i a l’Arts Santa Mònica. ANIMACIÓ

Els millors curtmetratges d’animació, amb sis sessions a competició i diverses de paral·leles. Hi haurà, també, una sèrie de classes magistrals i tallers destinats a estudiants d’animació i púbic general.

  • Del 4 al 7 d’abril a l’Institut Francès i Movistar Centre. FICCIÓ

Al Movistar Centre i a l’Institut Francès de Barcelona hi haurà sessions dedicada als films més innovadors. En aquest espai també hi haurà activitats paral·leles, entre les quals destaca el concurs de curtmetratges de l’Escola de Cine de Barcelona, o una “batalla” de programadors. Coincidint amb aquesta segona setmana se celebra el Mercat Internacional del Curtmetratge, al Movistar Centre.

  • De l’11 al 14 d’abril a l’Arts Santa Mònica. DOCUMENTAL

Ho podreu veure documentals a competició i altres seccions paral·leles sobre temes d’actualitat política. També hi haurà conferències i tallers per a professionals del documental a càrrec de The Barcelona Documentary Club.

Programa de projeccions en PDF