guerra civil al mnac

Què?

El Museu Nacional de Catalunya celebra dissabte 3 de juliol del 2021 , la Nit del Museu Nacional. Una nit de portes obertes per gaudir del museu d’una manera atípica: des del vespre i fins a la mitjanit. Art, comentaris d’obres de temàtica de la Guerra Civil i oferta gastronòmica amb el restaurant i la cafeteria del museu.


Quan?

Dissabte 3 de juliol del 2021 | De 20 a 0 h | Gratuït (recomanat fer reserva prèvia)


On?

Museu Nacional de Catalunya (Palau Nacional, Parc de Montjuïc)


Programa

20 a 23 h, cada 15 minuts: comentaris a peu d’obra (s’alternarà català i castellà)

Les obres que es comentaran:

1- Presentació i introducció de la figura d’Antoni Campañà, formació i context de la fotografia a principis de segle.
2- El compromís amb l’art de la fotografia: tècnica, experimentació i influències.
3-La capsa vermella. Les imatges mai vistes de la guerra civil.


  • Col·leccions d’art i Guerra Civil

1- Sala d’avantguardes
2- Cartellisme
3- El Pavelló de la República.
4- Els efectes de la Guerra Civil


  • Exposicions temporals i mostres:

‘Diàlegs intrusos. Tot és present’

Una nova mirada sobre la col·lecció a través de l’exhibició, dins les sales del museu, d’una tria de dinou obres d’art contemporani de la Fundació Suñol, dels artistes Evru/Zush, Joan Brossa, Carmen Calvo, Eduardo Chillida, Lucio Fontana, Susana Solano o Antoni Tàpies. Aquestes obres entren en diàleg, per la via de l’analogia o del contrast, amb obres històriques de l’art medieval, renaixentista, barroc, o del període modernista.

La guerra infinita. Antoni Campañà

Exposició retrospectiva que permet conèixer en tota la seva dimensió l’obra del fotògraf Antoni Campañà Bandranas. A través de més de 300 fotografies, descobrim la personalitat i les múltiples facetes d’aquest autor, i per primera vegada, podem admirar a les sales d’un museu una selecció de les fotografies de l’anomenada Capsa vermella, on Campañà va voler tancar la tragèdia viscuda durant la guerra, immortalitzada en milers d’imatges del conflicte.

Els colors del foc. Hamada – Artigas
Exposició que ofereix una nova aproximació a les relacions artístiques entre Catalunya i Japó a través de la ceràmica a partir de la presentació de dos grans ceramistes del segle xx: Josep Llorens Artigas (1892-1980) i Hamada Shoji (1894-1978), Tresor Nacional Vivent japonès.

Aeronàutica (vol) interior
Instal·lació de l’artista Francesc Torres a la Sala Oval del museu, de dos avions a escala 1:1, rèpliques de dos models d’aeroplans que van participar en la Guerra Civil espanyola.

replica avió Guerra Civil a la Sala Oval del MNAC

  • Activitats autònomes

Crims artístics: assassinat de cambra* (activitat per públic adult)
Un itinerari autoguiat per les sales de Renaixement i Barroc, en què us proposem resoldre l’assassinat de cambra tancada ideat per l’autora de novel·la negra Raquel Gámez Serrano.

Veniu amb nens?: Feu de detectius amb Els enigmes del Museu Nacional o descobriu la col·lecció de Renaixement i barroc amb l’itinerari rimat Veig, veig… molts capells!