palau musica open day

El Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català obren novament les portes per apropar l’arquitectura del temple modernista a tots els ciutadans. El Palau va ser construït entre el 1905 i el 1908 per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner com a seu de l’Orfeó Català. A banda de contemplar l’arquitectura, l’objectiu és també fer viure més intensament el Palau a qui el visiti per mitjà de la seva activitat principal: el cant coral. Aquest any la jornada torna a estar dedicada al projecte social del Palau, Palau Vincles, a través del qual i mitjançant el cant coral, promovem la inclusió social d’infants i joves.


Quan?

Diumenge 20 de novembre del 2022


On

Palau de la Música Catalana


Horaris

  • portes obertes: de 10 a 15 h (donació voluntària mínim 1 € per la Fundació Vincles)
  • tallers de cant coral: 10 h, 11 h, 12 h, 13 h (1 €)


Programa d’activitats

Portes obertes, de 10 a 15 h

Durant 5 hores, el públic podrà visitar diferents espais del Palau de la Música Catalana:

  • Sala de Concerts (accés a platea i segon pis): presidida per l’orgue sobre l’escenari i amb una  lluerna central que representa el sol, la sala gaudeix de llum natural. Una sala plena de figures, com les muses que envolten l’escenari, les valquíries de Wagner que sorgeixen del sostre, un bust d’Anselm Clavé a una banda i un de Beethoven a l’altra, i elements de la natura, com flors, palmeres i fruits.
  • Sala Lluís Millet: emblemàtica sala de descans situada a la planta principal que actualment acull l’exposició “Sentir les escultures”, de l’artista Naxo Farreras. La sala té accés a una balconada amb un jardí de columnes, totes diferents i coronades per capitells de pedra amb motius florals, tret característic de l’arquitecte Domènech i Montaner.
  • CEDOC (Centre de Documentació de l’Orfeó Català): visites comentades per a grups reduïts a les seves instal·lacions, situades a la cinquena planta del Palau i que custodia fons documentals que es remunten al segle XII.
  • Plaça del Palau: Atreveix-te a tocar el piano! El Concurs Internacional de Música Maria Canals cedirà un piano perquè tothom pugui convertir-se en intèrpret del Palau per un dia.

Tallers de cant coral, 10 h, 11 h, 12 h, 13 h

S’ofereixen quatre tallers de cant coral a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català que seran impartits per Montse Meneses, sostdirectora de l’Orfeó Català, i per Mariona Fernàndez, directora de cors del Projecte Palau Vincles. Els participants tindran l’oportunitat d’assajar diverses peces i posteriorment interpretar-les a la Sala de Concerts davant el públic assistent.

  • L’horari del taller és de 50 minuts; l’actuació tindrà una durada de 10-15 minuts, aproximadament.
  • Participació a partir de sis anysEls infants han d’anar acompanyats d’un adult que també participi en el taller.
  • L’entrada per participar als tallers inclou l’entrada de la jornada de portes obertes.