Al cor de Montjuïc hi ha els Jardins de Joan Maragall, una zona amb amples extensions de gespa, fonts d’aigua ornamentals, 32 escultures femenines i un palau al vell mig del parc. Un espai fantàstic per estar en contacte amb la natura sense sortir de Barcelona.


On?

Jardins de Joan Maragall (Av Estadi, 69)


Horaris de visita

Dissabtes i diumenges i festius excepte 27 febrer | de 10 a 15 h


Què hi trobaràs?

Són uns jardins a l’abast de tots els barcelonins però alhora allunyats de la gran aglomeració de la ciutat. I amb el Palauet Albéniz! Es tracta d’un espai de tranquil·litat on només el cant dels ocells i el soroll de l’aigua trenquen el silenci. Les vistes també són un dels seus atractius, ja que des del mirador es pot veure tota la silueta urbana de Barcelona.

La barreja de la brisa marina, el vent de Montjuïc i d’humitat de la gespa converteixen aquests jardins en la opció més fàcil i propera per passar un matí refrescant. Durant èpoques de calor, el microclima del parc es manté com una bombolla, per això és una bona alternativa a la sorra i l’aigua del mar.


Uns jardins amb història

L’origen d’aquests jardins es remunta a l’Exposició Internacional del 1929 per oferir al rei Alfons XIII un espai per fer-hi gran rebudes i on també pogués descansar. El Palauet Albèniz és actualment la residència de la família reial a Barcelona i s’hi fan recepcions oficials de rellevància. Malgrat tot, el nom ret homenatge al gran músic Isaac Albèniz ja que, després de finalitzar els jardins va pensar-se d’ubicar-hi el Museu de Música, un projecte que no va prosperar però que va ajudar a batejar-ne el nom.