Aquest febrer, la Filmoteca de Catalunya engega de nou el cicle Els Millors Films de l’Any, que recull una selecció de les pel·lícules més aclamades per la crítica de l’any anterior, en aquest cas, del 2019. Una oportunitat per recuperar obres de diferents països i estils cinematogràfics.

  • ‘Le livre d’image’

diumenge 23 febrer, 19 h / dissabte 29 febrer, 22 h

Fitxa tècnica
Direcció: Jean-Luc Godard
Producció: Suïssa-França
Any: 2018
Versió: VOSE
Durada: 121 min

Argument / crítica
“A la manera d”Histoire(s) du cinéma’, Godard confecciona, mitjançant la reelaboració i la transformació d’imatges i de sons preexistents, aquest assaig fílmic entorn de la història del cinema i el present històric dels nostres dies. Reflexions que van des del mateix mètode de creació fins a l’ideal truncat d’una Aràbia feliç, passant per la guerra, l’esperit de les lleis o la funció dels trens en els conflictes bèl·lics, en un collage fílmic que esdevé un “remolí d’imatges, alhora juvenil i escèptic, vitalista i filosòfic, combatiu i melancòlic.” (Carlos F. Heredero – Caiman Ediciones)

  • ‘The sisters brothers’

diumenge 23 febrer, 21.30 h

Fitxa tècnica
Direcció: Jacques Audiard
Interpretació: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Allison Tolman, Rebecca Root, Jóhannes Haukur, Jóhannesson
Producció Romania-França-EUA-Espanya-Bèlgica
Any: 2018
Versió: VOSE
Durada: 121 min

Argument / crítica
“El francès Jacques Audiard filma un western que trenca motllos a força d’aprofundir en els personatges. No et cal ser un gran amant del western per gaudir d’aquesta burleta història fronterera. Sí, hi teniu tirotejos i saloons, però el primer film de parla anglesa d’Audiard és més aviat una road movie de dos bessons que estan com gat i gos, que per casualitat fan de caça-recompenses. Emotiva i contemplativa, però amb diàlegs secs i punyents. Per ser novell en el gènere —o potser per això— Audiard aporta intel·ligència i frescor als tirotejos. Potser és un film violent, però no gaire gràfic: despatxen els dolents de lluny, i el moment que regira més l’estómac ve de mans d’un cirurgià, no pas d’un pistoler. Prepareu-vos.” (Phil de Semlyen – Time Out).

  • ‘High Life’

divendres 28  febrer, 22 h

Fitxa tècnica
Direcció: Claire Denis
Interpretació: Robert Pattinson, Juliette Binoche, Mia Goth, André Benjamin, Lars Eidinger, Agata Buzek, Claire Tran, Ewan Mitchell.
Producció: Polònia-Gran Bretanya-França-Alemanya
Any: 2018
Versió: VOSE
Durada: 113 min

Argument / crítica
Un pare i una filla accepten commutar la seva condemna de mort a canvi de participar en una missió espacial grupal amb destinació al forat negre més proper a la Terra.

“Claire Denis irromp en el cinema de ciència-ficció amb aquest treball distòpic i existencialista. Una proposta arriscada, inquietant i controvertida, més abstracta que narrativa, més sensorial que racional. La directora francesa va necessitar gairebé set anys per forjar aquest film narrat a través de múltiples el·lipsis, que transita pels camins més insospitats.”(betevé)