Què?

El Museu Frederic Marès ha recuperat l’espai, situat a la tercera planta de l’edifici: la Sala de les Diversions, un referent del món de l’oci i la diversió de la societat barcelonina del segle XIX i XX.

Sota el lema ‘Vols pujar a les golfes del Museu?’, s’apleguen tota una sèrie d’objectes i andròmines oblidades en cases i edificis antics que, ara, gràcies al museu, es recuperen.


Quan?

De dimarts a dissabte: de 10 a 19 h
Diumenges i festius: d’11 a 20 h
Dilluns: tancat excepte festius.


On?

Museu Frederic Marès
Plaça de Sant Iu, 5 (a tocar de la Catedral)
Preu: 4,20 € general / 2,40 € reduïtQuè hi trobaràs?

  • cartells i fulletons amb activitats culturals i d’oci de l’època
  • jocs per a nens i grans: joc de l’oca, loteria, teatres de paper i altres retallables, i auques
  • joguines òptiques precursores del cinematògraf: la llanterna màgica (el primer projector de diapositives), el poliorama panòptic (amb els seus efectes de dia i nit), i el zoòtrop (un tambor circular que presenta uns orificis i que en donar voltes fa que els dibuixos que hi ha disposats a l’interior, contemplats des d’un visor, apareguin en moviment).
  • col·lecció d’instruments musicals: les primeres caixes de música, els pianos de manubri -amb la seva maneta-, i els gramòfons.
  • col·leccions de joguines més tradicionals: nines, autòmats, i accessoris per a cases de nines, que estan presents en aquestes fantàstiques golfes del Museu.La Sala de les Diversions, en imatges

” width=”1400″ height=”600″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; allowfullscreen” >