Virus Popular confinament

El de la cultura popular és un altre dels àmbits que s’ha mobilitzat per mantenir activa la seva veu en temps de confinament pel coronavirus. En aquest context s’inscriu Virus Popular, una plataforma que crea i comparteix continguts diversos entorn de la cultura popular i el món de la tradició a través de la xarxa.

Cada dia, a les 22 h, Virus Popular ofereix una conversa en “streaming” a través del seu canal de YouTube, on després aquest contingut queda disponible per al seu visionat. També organitza activitats interactives en línia. La primera és l’anomenat Vermut Pandèmic, el diumenge 22 de març, amb un programa d’actuacions en directe i un concurs sobre cultura popular. Virus Popular està impulsada per un grup de cinc persones vinculades al teixit de cultura popular i tradicions del nostre país, amb la voluntat d’oferir en un context de crisi un servei a la comunitat apropant al conjunt de la ciutadania continguts divulgatius gratuïts en aquests àmbits.

 

 

Castells, música d’arrel, festes alternatives… i molt més!

A les converses que difon cada dia Virus Popular hi participen persones que formen part de projectes molt diversos d’arreu del territori català entorn de cultura popular i el coneixement tradicional. Entre els qui ja han compartit la seva experiència hi ha barcelonins com l’Andrea Moliner, que treballa al Centre Artesà Tradicionàrius i és membre del col·lectiu la Xeixa, amb una xerrada sobre la música d’arrel; o l’Eduard Llorens, membre de la colla castellera de Sarrià, que es manté activa però adaptada a la situació de confinament.

Vermut Pandèmic i concurs sobre cultura popular

Virus Popular ha organitzat el diumenge 29 de març, a les 12 h, un vermut en línia amb la cultura popular i la tradició com a protagonista. El programa combina actuacions i un concurs a través de la plataforma Kahoot que té com a premi una panera que inclou, entre d’altres, entrades per a espectacles, productes artesans i llibres.

Les propostes artístiques van a càrrec del jove músic Manu Sabaté; el duet format per Marçal Cakvet i Clara Poch, de la companyia de circ Mumusic Circus, en aquest cas amb una proposta musical; i la companyia de pallassos la Tête, amb un número del seu primer espectacle ‘Tempus fugit’.